Tocanita din pipote, ficatei de pui si ardei copt

de oanapl in Pui, 5 Noi 2018 | 735 vizualizari

 

Soacra mea a tăiat mai mulți pui și mi-a trimis o pungă cu pipote și ficăței. M-am gândit că cea mai bună ar fi o tocăniți cu mult sos, ardei și mămăliguță. A ieșit tare bună și vă invit să o încercați și voi.

 

INGREDIENTE

  • 600 g pipote / ficăței de pui
  • 2 cepe mari
  • 3 căței de usturoi
  • 3 ardei rosii copti
  • 250 g roşii intregi în sos
  • sare
  • condiment pentru pui Delikat
  • 250 ml supă de pui / apă
  • 1 legătură pătrunjel verde
  • 2 linguri de ulei de măsline
Portii: 6
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tocanita din pipote, ficatei de pui si ardei copt:

Speli pipotele și ficățeii de pui, le tai în bucăți mai mici și le pui la fiert în apă cu sare (eu le-am pus în vase diferite). Le lași să fiarbă pe jumătate. Scurgi apa și le clătești.


Tai ceapa și usturoiul mărunt și le călești în uleiul încins apoi adaugi măruntaiele și mai lași câteva minute să se călească. Adaugi condimentele și ardeii copți tăiați fâșii.


Adaugi supă de pui / apă și roșiile pasate cu sosul și le lasi să fiarbă la foc scăzut, până când măruntaiele sunt bine pătrunse.

Adaugi sare și piper după gust, iar după stingerea focului, adaugi pătrunjelul tocat mărunt.


Servesti tocănița cu mămăliguță.

 

TIPS-URI

1

daca va place muult usturoiul, puteti sa pisati un cățel și să-l adaugați în ultimele minute de fierbere. Eu nu l-am pisat, ci l-am tăiat mărunt și l-am pus la fiert la inceput, deoarece fetelor mele nu le plac preparatele cu gust intens de usturoi.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tocanita din pipote, ficatei de pui si ardei copt" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (14)

oanapl 1

09.11.2018, 23:10

Ma bucur ca va place!

Bya Ralu 1

10.11.2018, 02:47

sper bun

dantes 1

11.11.2018, 08:49

Buna!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

TOP
utilizatori

 merisor

9810 puncte

RODIMUR

8220 puncte

Rocsi

5000 puncte

mirela0911

4940 puncte

 Adi

4000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Beef Wellington
  • 16

    MI

  • 17

    J

  • 18

    V

  • 19

    S

  • 20

    D

  • 21

    L

  • 22

    MA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Bulete de cascaval cu cartofi

de Rocsi 9

la 11:52

Focaccia cu carnat si rozmarin

ieri la 23:56

Mancare de fasole cu afumatura, la slow cooker Crock-Pot

de Ancutsa 5

ieri la 20:20

Bostan copt cu paprika afumata si curcuma

de buggy 1

ieri la 19:14

RETETA RECOMANDATA
Piept de pui umplut cu ficăţei