Tocanita in sos de vin si pilaf de orez

de trifadalia in Porc, 16 Mai 2018 | 2501 vizualizari

 

Daca se doreste a se folosi si ardeiul iute, va iesi picanta, dar eu nu am folosit deoarece fata mea nu gusta mancarea extrem de iute.
Eu am servit cu muratura de castreveti. Este dementiala combinatia.

 

INGREDIENTE

  • o bucata carne de porc
  • 3-4 catei de usturoi
  • 2 buc ceapa
  • 1 ardei gras
  • 2 linguri de bulion
  • 2 rosii
  • 1 ceasca de vin alb dulce
  • 1 ardei iute (optional)
  • ulei
  • sare boia
  • 250 gr orez
  • 250 gr ciuperci ( optional)
  • 1 morcov
  • 1/2 ardei rosu
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tocanita in sos de vin si pilaf de orez:

Se da ceapa pe razatoarea cu gauri mari, ardeiul gras se taie felii mici pe care le adaugam intr-o oala la calit, in ulei, timp de 10 minute. Se stinge cu rosiile taiate cubulete, apoi se adauga si carnea pe care am taiat-o cubulete.

Se pune apa sa fiarba. Dupa 20 minute, se adauga usturoiul maruntit si el, sarea, boiaua de ardei dulce. Daca apa scade, se mai completeaza pana ce carnea este patrunsa si fiarta. Cand carnea este patrunsa, se adauga si bulionul si vinul. Mai lasam sa fiarba cu vinul pentru a se intrepatrunde gusturile 10 minute. Stingem focul si lasam sub capac.

Facem intre timp pilaful de orez. Se incepe cu ceapa pe care o taiem julien si o punem in ulei la calit impreuna cu morcovul dat pe razatoarea marunta, ardeiul rosu taiat si ciupercile. Lasam 2-3 minute sa se caleasca, dupa care adaugam si orezul bine spalat. Lasam sa fiarba 20 de minute, la final se condimenteaza cu sare dupa gust.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tocanita in sos de vin si pilaf de orez" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (6)

Rahela Velicu 1

16.05.2018, 12:45

Foarte buna!

Rocsi 1

16.05.2018, 19:17

Este un meniu foarte bun! Pe placul meu!

dantes 1

17.05.2018, 07:38

Buna!

COMENTEAZA

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Tocanita din limba de porc