Tocanita siciliana cu vinete

de ala_oancea in Mancaruri de post, 10 Mai 2009 | 10306 vizualizari

 

Reteta din cartea "cu Jamie in Italia". Usoara si aromata.

 

INGREDIENTE

  • ulei de masline
  • 2 vinete mari, taiate bucatele
  • 1 lingurita cu varf oregano uscat
  • sare, piper
  • 1 ceapa rosie tocata marunt
  • 4 catei de usturoi taiati felii
  • 1 legatura mica de patrunjel proaspat
  • 2 linguri capere sarate, spalate, inmuiate si scurse
  • 1 mana masline verzi fara samburi
  • 5 rosii decojite si taiate bucati
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tocanita siciliana cu vinete:

Se prajesc vinetele in ulei de masline, adaugand oregano. Dupa ce vinetele s-au inmuiat usor adaugati ceapa, usturoiul si patrunjelul. Daca vi se pare prea uscat mai puteti adauga ulei de masline. Adaugati apoi caperele si maslinele, iar la final rosiile. Se lasa la fiert, acoperit, la foc mic aproximativ 15 minute. Se serveste presarata cu frunze de patrunjel tocate.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tocanita siciliana cu vinete" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (18)

Swanheart 1

13.10.2009, 19:46

E clar ce vom manca si noi, maine! Imi plac mult vinetele taiate rondele si facute pe tigaie grill, cu mujdei de usturoi si iaurt, si astfel mi-am propus sa le fac maine. Insa se intrevede o schimbare de plan, si vor deveni tocanita. . Fara capere si masline, insa.

ala_oancea 1

13.10.2009, 21:12

Si mie imi plac tare mult vinetele Si asta este o reteta usurica si foarte gustoasa. Merge si fara capere si masline. Sa aveti pofta buna

Bya Ralu 1

09.05.2012, 22:49

arata tare bine

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

TOP
utilizatori

MotanLaOale

9960 puncte

Rocsi

9430 puncte

RODIMUR

7650 puncte

mirela0911

7550 puncte

 merisor

7550 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Lebar de casa
  • 12

    MI

  • 13

    J

  • 14

    V

  • 15

    S

  • 16

    D

  • 17

    L

  • 18

    MA

RETETA RECOMANDATA
Mancare de post -Colac cu vinete