Tocanita siciliana cu vinete

de ala_oancea in Mancaruri de post, 10 Mai 2009 | 11922 vizualizari

 

Reteta din cartea "cu Jamie in Italia". Usoara si aromata.

 

INGREDIENTE

  • ulei de masline
  • 2 vinete mari, taiate bucatele
  • 1 lingurita cu varf oregano uscat
  • sare, piper
  • 1 ceapa rosie tocata marunt
  • 4 catei de usturoi taiati felii
  • 1 legatura mica de patrunjel proaspat
  • 2 linguri capere sarate, spalate, inmuiate si scurse
  • 1 mana masline verzi fara samburi
  • 5 rosii decojite si taiate bucati
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tocanita siciliana cu vinete:

Se prajesc vinetele in ulei de masline, adaugand oregano. Dupa ce vinetele s-au inmuiat usor adaugati ceapa, usturoiul si patrunjelul. Daca vi se pare prea uscat mai puteti adauga ulei de masline. Adaugati apoi caperele si maslinele, iar la final rosiile. Se lasa la fiert, acoperit, la foc mic aproximativ 15 minute. Se serveste presarata cu frunze de patrunjel tocate.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tocanita siciliana cu vinete" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (18)

Swanheart 1

13.10.2009, 19:46

E clar ce vom manca si noi, maine! Imi plac mult vinetele taiate rondele si facute pe tigaie grill, cu mujdei de usturoi si iaurt, si astfel mi-am propus sa le fac maine. Insa se intrevede o schimbare de plan, si vor deveni tocanita. . Fara capere si masline, insa.

ala_oancea 1

13.10.2009, 21:12

Si mie imi plac tare mult vinetele Si asta este o reteta usurica si foarte gustoasa. Merge si fara capere si masline. Sa aveti pofta buna

Bya Ralu 1

09.05.2012, 22:49

arata tare bine

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

mihaelar63

6801 puncte

katty

5273 puncte

mirela0911

4925 puncte

Rocsi

4319 puncte

RODIMUR

2677 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert choux a la creme
  • 12

    MA

  • 13

    MI

  • 14

    J

  • 15

    V

  • 16

    S

  • 17

    D

  • 18

    L

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Paste cu carne tocata -la cuptor /pasta all forno

ieri la 22:31

Crema de zahar ars

de Lau 9

ieri la 22:15

Drob de pui

de Lau 9

ieri la 21:30

Tort cu ciocolata si zmeura

de oanapl 6

ieri la 20:45

RETETA RECOMANDATA
Baba Ghanouj( salata de vinete -stil arab)-de post