Tocanita siciliana cu vinete

de ala_oancea in Mancaruri de post, 10 Mai 2009 | 13471 vizualizari

 

Reteta din cartea "cu Jamie in Italia". Usoara si aromata.

 

INGREDIENTE

  • ulei de masline
  • 2 vinete mari, taiate bucatele
  • 1 lingurita cu varf oregano uscat
  • sare, piper
  • 1 ceapa rosie tocata marunt
  • 4 catei de usturoi taiati felii
  • 1 legatura mica de patrunjel proaspat
  • 2 linguri capere sarate, spalate, inmuiate si scurse
  • 1 mana masline verzi fara samburi
  • 5 rosii decojite si taiate bucati
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tocanita siciliana cu vinete:

Se prajesc vinetele in ulei de masline, adaugand oregano. Dupa ce vinetele s-au inmuiat usor adaugati ceapa, usturoiul si patrunjelul. Daca vi se pare prea uscat mai puteti adauga ulei de masline. Adaugati apoi caperele si maslinele, iar la final rosiile. Se lasa la fiert, acoperit, la foc mic aproximativ 15 minute. Se serveste presarata cu frunze de patrunjel tocate.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tocanita siciliana cu vinete" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (18)

Swanheart 1

13.10.2009, 19:46

E clar ce vom manca si noi, maine! Imi plac mult vinetele taiate rondele si facute pe tigaie grill, cu mujdei de usturoi si iaurt, si astfel mi-am propus sa le fac maine. Insa se intrevede o schimbare de plan, si vor deveni tocanita. . Fara capere si masline, insa.

ala_oancea 1

13.10.2009, 21:12

Si mie imi plac tare mult vinetele Si asta este o reteta usurica si foarte gustoasa. Merge si fara capere si masline. Sa aveti pofta buna

Bya Ralu 1

09.05.2012, 22:49

arata tare bine

COMENTEAZA

TOP
utilizatori

Rocsi

317 puncte

mihaelar63

275 puncte

Lau

Lau 9

272 puncte

Sidy

226 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Ghiveci calugaresc