Ciuperci cu bambus

de AndreeaJ in Mancaruri de post, 16 Ian 2011 | 4791 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 3 bucati de bambus proaspete sau de la cutie
  • 8 ciuperci negre
  • 2 catei de usturoi
  • 3 lingurite de ulei vegetal
  • 4 lingurite sos de soia
  • 1 lingurita otet de vin
  • 1 lingurita amidon de porumb
  • un praf de sare
  • 1 lingurita zahar
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciuperci cu bambus:

Mai intai si mai intai punem ciupercile negre la inmuiat in apa calda, le vom tine asa cam 30 de minute.
Pentru cine foloseste pentru prima data bambus conservat trebuie sa spun faptul ca atunci cand sunt scoase din cutie, bucatile au consistenta unui morcov fiert pe jumatate, si au un miros usor ciudat. Insa acest lucru nu trebuie sa va dezamageasca deoarece odata gatit are un gust excelent!

Taiem bambusul in cubulete,scurgem ciupercile de apa si le taiem fasii. NU aruncam apa in care au stat ciupercile, deoarece o vom folosi mai incolo!

In wok incingem uleiul, punem la calit usturoiul tocat, lasam cateva secunde pana isi elibereaza toata aroma, apoi punem si ciupercile tocate. Dupa 1 minut adaugam si bucatile de bambus, mai lasam pret de un minut, apoi adaugam cam 100 ml din apa in care au stat ciupercile negre.
Vor mai fierbe toate impreuna cam 1 minut dupa care adaugam sarea, zaharul, sosul de soia si otetul de vin.
Mai luam cateva linguri din apa in care au stat ciupercile si adaugam peste amidon amestecand incontinuu. Il adaugam peste ciuperci si bambus si vom lasa wok-ul pe foc cateva secunde pana se va forma un sos.

Punem pe un platou sau pe o farfurie si savuram.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Ciuperci cu bambus" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 24 %
249.99 lei
189.99 lei

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (9)

Brindusa 1

16.01.2011, 23:04

Mersi Andreea. Stiu cum e bambusul. Am gatit si eu cu el si-mi place f mult

MotanLaOale 1

17.01.2011, 10:08

mamaieelena 1

17.01.2011, 22:00

bun.....

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

INGHETATA "PARADIS" CU FRUCTE DE PADURE SI CIOCOLATA

ieri la 22:10

Spirale cu mozzarella

de GeorgiG 5

ieri la 21:30

Cum se umple borșul

de RODIMUR 4

ieri la 20:49

Tort diplomat

ieri la 20:17

RETETA RECOMANDATA
Sarmale cu orez si ciuperci