Sarmale de post cu samburi de dovleac

de katty in Mancaruri de post, 6 Apr 2017 | 8779 vizualizari

 

Retete de post economice

 

INGREDIENTE

  • 3-4 lingura ulei
  • 4 buc ceapa
  • 3 gr cimbru
  • 3 gr piper
  • 5 gr boia dulce
  • 2 buc varza acra
  • 1 cana de orez
  • 150 gr samburi de dovleac
  • 100 ml pasta de tomate
  • 2-3 foi de dafin
Portii: 20
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sarmale de post cu samburi de dovleac:

Se toaca ceapa marunt si se pune la calit, in ulei. Cand este sticloasa, se pune boiaua dulce si orezul ales si spalat. Se amesteca usor, se lasa cateva minute, apoi se pune 1 cana apa. Se lasa la foc pana scade apa (orezul trebuie sa fie doar inflorit). Se ia de pe foc si se lasa sa se racoreasca. Se adauga piper, cimbru, putina sare, samburii de dovleac prajiti putin in cuptor si macinati. Se pregatesc foile de varza. Se pune cate o lingura de umplutura si se ruleaza. Se pun sarmalele in oala, se adauga apa fierbinte cat sa le acopere, foi de dafin si pasta de tomate. Se fierb la foc mic de preferat in oala de pamant sau la cuptor.

Daca ti-a placut reteta noastra "Sarmale de post cu samburi de dovleac" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cheesecake cu fructul pasiunii

ieri la 18:49

Gogosi pufoase, reteta mamei

de laura_n 7

ieri la 17:06

Tort sarat cu mazare si crema de branza, un aperitiv festiv si gustos

de Rocsi 9

pe 17.04 la 21:00

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Sarmale de post cu ghebe