Tochitura

de Dya Daniela Andrei in Porc, 5 Mar 2012 | 10523 vizualizari

 

Pentru ca sunt moldoveanca :) ,,, pentru ca este nu buna, ci extraordinar de delicioasa! ,,, pentru ca, pur si simplu, nu ii poti rezista!

 

INGREDIENTE

  • 600 g carne de porc  (eu am folosit 3 bucati de fleica)
  • 1 piept de pui
  • 4-5 bucati de carnati afumati
  • 150 ml suc de rosii,
  • ulei pentru prajit/untura
  • un pahar de vin alb sec
  • un pahar de apa/supa
  • usturoi – 1 capatâna potrivita ca marime
  • condimente dupa gust: Sare, piper, boia dulce/iute, busuioc , un praf de tarhon, 2-3 foi de dafin
Portii: 2
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tochitura:

Carnea de porc (fleica) spalata in prealabil, o taiem in cuburi potrivit de mari si o punem la rumenit in uleiul incins, intr-o tigaie cu capac, atat timp cat este necesar pentru a se patrunde suficient. Adaugam pieptul de pui si carnatii (cuburi), lasand sa fiarba in sucul propriu pentru 10-20 de minute, cat sa capete o culoare aurie. Sotam cu usturoiul (feliat) pentru 1-2 minute, adăugam vinul alb, apa/supa şi condimentele, lasand sa fiarba impreuna, la foc potrivit pentru aproximativ 20 de minute si mai apoi, sucul de rosii, ce trebuie sa fiarba inabusit pana cand sosul format este dens, iar aroma invadeaza toate simturile :)

Se serveste cu un pui de mamaliguta calda, un bulgare de branza de burduf si un ou ochi,,, oricum ar fi, ramane la fel de buna!

Vinul rosu, este perfect.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tochitura" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (44)

Panacris 1

25.10.2013, 19:53

Direct la favorite!

Panacris 1

25.10.2013, 19:56

Ce era să mi-o iau! Ințial am vrut să pun acest comentariu ) ”Se pare că ai și admiratori din umbră înregistrați din 2011 , fără nicio rețetă ”, dar apoi am observat că rețeta e din 5 martie 2012, postată chiar de ziua mea

Dya Daniela Andrei 1

25.10.2013, 20:05

Cris

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chiftelute in sos de rosii, o reteta gustoasa si rapida

de laura_n 7

ieri la 20:19

Snitel pane din piept de pui cu parmeza

de Caty 2

ieri la 14:16

Cotlet de miel preparat la cuptor sau la gratar

ieri la 12:15

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Tochitura de organe