Tochitura

de Dya Daniela Andrei in Porc, 5 Mar 2012 | 6007 vizualizari

 

Pentru ca sunt moldoveanca :) ,,, pentru ca este nu buna, ci extraordinar de delicioasa! ,,, pentru ca, pur si simplu, nu ii poti rezista!

 

INGREDIENTE

  • 600 g carne de porc  (eu am folosit 3 bucati de fleica)
  • 1 piept de pui
  • 4-5 bucati de carnati afumati
  • 150 ml suc de rosii,
  • ulei pentru prajit/untura
  • un pahar de vin alb sec
  • un pahar de apa/supa
  • usturoi – 1 capatâna potrivita ca marime
  • condimente dupa gust: Sare, piper, boia dulce/iute, busuioc , un praf de tarhon, 2-3 foi de dafin
Portii: 2
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tochitura:

Carnea de porc (fleica) spalata in prealabil, o taiem in cuburi potrivit de mari si o punem la rumenit in uleiul incins, intr-o tigaie cu capac, atat timp cat este necesar pentru a se patrunde suficient. Adaugam pieptul de pui si carnatii (cuburi), lasand sa fiarba in sucul propriu pentru 10-20 de minute, cat sa capete o culoare aurie. Sotam cu usturoiul (feliat) pentru 1-2 minute, adăugam vinul alb, apa/supa şi condimentele, lasand sa fiarba impreuna, la foc potrivit pentru aproximativ 20 de minute si mai apoi, sucul de rosii, ce trebuie sa fiarba inabusit pana cand sosul format este dens, iar aroma invadeaza toate simturile :)


Se serveste cu un pui de mamaliguta calda, un bulgare de branza de burduf si un ou ochi,,, oricum ar fi, ramane la fel de buna!


Vinul rosu, este perfect.


Pofta buna!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tochitura" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (44)

Panacris 1

25.10.2013, 19:53

Direct la favorite!

Panacris 1

25.10.2013, 19:56

Ce era să mi-o iau! Ințial am vrut să pun acest comentariu ) ”Se pare că ai și admiratori din umbră înregistrați din 2011 , fără nicio rețetă ”, dar apoi am observat că rețeta e din 5 martie 2012, postată chiar de ziua mea

Dya Daniela Andrei 1

25.10.2013, 20:05

Cris

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mirela0911

7940 puncte

RODIMUR

7480 puncte

mihaelar63

7360 puncte

Rocsi

7200 puncte

Rahela Velicu

6510 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Varza calita
  • 06

    J

  • 07

    V

  • 08

    S

  • 09

    D

  • 10

    L

  • 11

    MA

  • 12

    MI

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salata de boeuf

de Oana 9

la 17:41

Aperitiv midinette cu pui si salata de cruditati

de Oana 9

la 16:58

Aperitiv mini-tarte cu crema de branza si rosii cherry

de Oana 9

la 16:51

RETETA RECOMANDATA
Tochitura din organe de porc