Tochitura

de Dya Daniela Andrei in Porc, 5 Mar 2012 | 10509 vizualizari

 

Pentru ca sunt moldoveanca :) ,,, pentru ca este nu buna, ci extraordinar de delicioasa! ,,, pentru ca, pur si simplu, nu ii poti rezista!

 

INGREDIENTE

  • 600 g carne de porc  (eu am folosit 3 bucati de fleica)
  • 1 piept de pui
  • 4-5 bucati de carnati afumati
  • 150 ml suc de rosii,
  • ulei pentru prajit/untura
  • un pahar de vin alb sec
  • un pahar de apa/supa
  • usturoi – 1 capatâna potrivita ca marime
  • condimente dupa gust: Sare, piper, boia dulce/iute, busuioc , un praf de tarhon, 2-3 foi de dafin
Portii: 2
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tochitura:

Carnea de porc (fleica) spalata in prealabil, o taiem in cuburi potrivit de mari si o punem la rumenit in uleiul incins, intr-o tigaie cu capac, atat timp cat este necesar pentru a se patrunde suficient. Adaugam pieptul de pui si carnatii (cuburi), lasand sa fiarba in sucul propriu pentru 10-20 de minute, cat sa capete o culoare aurie. Sotam cu usturoiul (feliat) pentru 1-2 minute, adăugam vinul alb, apa/supa şi condimentele, lasand sa fiarba impreuna, la foc potrivit pentru aproximativ 20 de minute si mai apoi, sucul de rosii, ce trebuie sa fiarba inabusit pana cand sosul format este dens, iar aroma invadeaza toate simturile :)

Se serveste cu un pui de mamaliguta calda, un bulgare de branza de burduf si un ou ochi,,, oricum ar fi, ramane la fel de buna!

Vinul rosu, este perfect.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tochitura" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (44)

Panacris 1

25.10.2013, 19:53

Direct la favorite!

Panacris 1

25.10.2013, 19:56

Ce era să mi-o iau! Ințial am vrut să pun acest comentariu ) ”Se pare că ai și admiratori din umbră înregistrați din 2011 , fără nicio rețetă ”, dar apoi am observat că rețeta e din 5 martie 2012, postată chiar de ziua mea

Dya Daniela Andrei 1

25.10.2013, 20:05

Cris

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta gustoasa de pasca fara aluat, cu fistic si fulgi de ciocolata

ieri la 12:38

Prajitura cu banane si mere - Un desert rapid si aromat

de oanapl 7

pe 14.04 la 21:13

Reteta de desert rapid cu mandarine si ciocolata

pe 14.04 la 14:24

Reteta de bruschete savuroase cu carnea ramasa

pe 14.04 la 11:37

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Tochitura de organe