Tochitura a la Motan

de MotanLaOale in Porc, 6 Ian 2017 | 1812 vizualizari

 

"Bunatati pentru colindatori"

 

INGREDIENTE

  • 400 g fleica de porc
  • 500 g cotlet de porc
  • 500 g pulpa de porc
  • 300 g carnati de casa afumati
  • 400 g carnati oltenesti
  • 400 g costita afumata
  • 100 ml apa
  • cimbru
  • vegeta
  • piper
  • sare
  • MAMALIGA
  • 3 pahare malai
  • 9 pahare apa
  • 50 g unt
  • 2 lingurite rase sare
  • branza de capra maturata
Portii: 6
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tochitura a la Motan:

Carnea se taie bucati potrivite.


Carnatii se taie la 3 cm si cei grosi felii de 1 cm.


Costita se taie cuburi mai mari.


Se pune uleiul intr-o cratita si se prajesc bucatile de carne 8-10 minute pana se albesc.


Se adauga carnatii si costita si se mai prajesc cateva minute.


Se presara cu vegeta, cimbru, piper, sare si se amesteca.


Se adauga apa si se lasa la fiert 40-45 de minute, amestecand din cand in cand.


Se prajeste pana se evapora zeama si se prajesc doar in grasime, amestecand mereu pana se rumenesc frumos.


Daca doriti sa scapati de amestecat des, se introduce cratita in cuptor unde se amesteca mai rar.


Mamaliga se face in ceaun sau intr-o cratita cu fund gros, dublu.


Se pune apa cu sarea la fiert, in ceaun.


Se presara deasupra 1 lingura de malai si se lasa la fiert.


Cand fierbe, se micsoreaza focul, se pune malaiul in ploaie si se amesteca bine cu telul sa nu faca cocoloase.


Se fierbe 15-20 minute amestecand cu telul si cand se ingroasa cu o lingura de lemn mai mare.


Cand este aproape gata, se pune untul, se amesteca bine inca 2-3 minute pe foc si este gata.


Se rastoarna pe un tocator de lemn.


Se pune in farfurie tochitura, felii de mamaliga si se rade deasupra mamaligii branza.


Se mananca obligatoriu cu muraturi.


Pofta Buna!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tochitura a la Motan" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Perie cu aer cald 600W

- 25 %
279.99 lei
209.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (23)

MotanLaOale 1

08.01.2017, 11:49

amradu 1

04.04.2017, 11:22

bun, bun, bun

MotanLaOale 1

04.04.2017, 13:18

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

katty

8550 puncte

Rocsi

6580 puncte

noiinbucatarie

3960 puncte

RODIMUR

3250 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert cheesecake cu Pomelo
  • 13

    MA

  • 14

    MI

  • 15

    J

  • 16

    V

  • 17

    S

  • 18

    D

  • 19

    L

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cheescake cu Oreo

ieri la 17:38

Omleta cu dragoste...de dieta

ieri la 15:33

Chec cu mere

de GeorgiG 5

pe 17.02 la 17:31

Entrement cu ricotta si zmeura

pe 17.02 la 08:59

Rulouri cu omleta si ton

de Rocsi 9

pe 16.02 la 20:00

RETETA RECOMANDATA
Tochitura dobrogeana