Tochitura a la Motan

de MotanLaOale in Porc, 6 Ian 2017 | 2026 vizualizari

 

"Bunatati pentru colindatori"

 

INGREDIENTE

  • 400 g fleica de porc
  • 500 g cotlet de porc
  • 500 g pulpa de porc
  • 300 g carnati de casa afumati
  • 400 g carnati oltenesti
  • 400 g costita afumata
  • 100 ml apa
  • cimbru
  • vegeta
  • piper
  • sare
  • MAMALIGA
  • 3 pahare malai
  • 9 pahare apa
  • 50 g unt
  • 2 lingurite rase sare
  • branza de capra maturata
Portii: 6
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tochitura a la Motan:

Carnea se taie bucati potrivite.


Carnatii se taie la 3 cm si cei grosi felii de 1 cm.


Costita se taie cuburi mai mari.


Se pune uleiul intr-o cratita si se prajesc bucatile de carne 8-10 minute pana se albesc.


Se adauga carnatii si costita si se mai prajesc cateva minute.


Se presara cu vegeta, cimbru, piper, sare si se amesteca.


Se adauga apa si se lasa la fiert 40-45 de minute, amestecand din cand in cand.


Se prajeste pana se evapora zeama si se prajesc doar in grasime, amestecand mereu pana se rumenesc frumos.


Daca doriti sa scapati de amestecat des, se introduce cratita in cuptor unde se amesteca mai rar.


Mamaliga se face in ceaun sau intr-o cratita cu fund gros, dublu.


Se pune apa cu sarea la fiert, in ceaun.


Se presara deasupra 1 lingura de malai si se lasa la fiert.


Cand fierbe, se micsoreaza focul, se pune malaiul in ploaie si se amesteca bine cu telul sa nu faca cocoloase.


Se fierbe 15-20 minute amestecand cu telul si cand se ingroasa cu o lingura de lemn mai mare.


Cand este aproape gata, se pune untul, se amesteca bine inca 2-3 minute pe foc si este gata.


Se rastoarna pe un tocator de lemn.


Se pune in farfurie tochitura, felii de mamaliga si se rade deasupra mamaligii branza.


Se mananca obligatoriu cu muraturi.


Pofta Buna!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tochitura a la Motan" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Multi Trimmer 8 in 1

- 20 %
189.99 lei
151.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (23)

MotanLaOale 1

08.01.2017, 11:49

amradu 1

04.04.2017, 11:22

bun, bun, bun

MotanLaOale 1

04.04.2017, 13:18

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

RODIMUR

6520 puncte

Lau

Lau 9

6410 puncte

Rocsi

6390 puncte

MotanLaOale

5270 puncte

Panacris

4290 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert negresa cu nuci si cirese
  • 15

    V

  • 16

    S

  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Tochitura dobrogeana