Tochitura dacica adaptata

de alilianaa in Mancaruri cu carne, 23 Iun 2013 | 2212 vizualizari

 

...am spus adaptata pentru ca in loc de carne de porc am pus kaizer.:)

 

INGREDIENTE

  • 1kg de ficat pasare
  • 5 carnati afumati
  • 200 g kaizer
  • 300 g pasta tomate
  • 150 ml vin rosu demisec
  • 50 ml apa
  • 50 ml ulei
  • sare, piper dupa gust
  • o foaie de dafin
  • 3 graunti usturoi
  • marar verde tocat
  • 3 cepe rosii
  • o jumatate de morcov
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tochitura dacica adaptata:

Ficatii de pasare se spala si se pun la fiert in apa cu sare. Cand sunt gata se pun in strecuratoare, se dau sub jet de apa , se tin la scurs.

Ceapa se curata, se spala , se toaca marunt. Morcovul se spala, se da pe razatoarea mica. Carnatii se portioneaza, la fel si kaizerul.

Intr-o tigaie se pune la incins cca 50 ml ulei. Cand este gata se pune  ceapa, morcovul, foaia de dafin.  Se lasa impreuna timp de 5 minute, dupa care se adauga carnatii si kaizerul. Dupa ce s-au calit putin, se pun ficatii. Se potriveste de sare, piper. Se pune 150 ml vin rosu demisec si 50 ml apa. Se lasa la fiarba.  Daca mai este nevoie se mai completeaza. La final se pune sosul de rosii ( pasta de rosii diluata in 3-4 linguri de apa).  Se amesteca bine. Se presara marar verde tocat. Se serveste cu mamaliguta si ceapa rosie.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tochitura dacica adaptata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (26)

alilianaa 1

24.06.2013, 11:44

Die, eu???

diaconta 1

24.06.2013, 11:51

Nuuuuuuuuu,ori te declari nevinovata ca si Padre )))))))

alilianaa 1

24.06.2013, 12:14

nevinovata...nu zic..

COMENTEAZA

Portia de lumina

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Chec savarina cu frisca si capsuni
  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

  • 22

    D

  • 23

    L

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!