Pulpa de miel cu rozmarin

de mirela0911 in Mancaruri cu carne, 31 Mai 2019 | 2371 vizualizari

 

Aceasta friptura am pregatit-o de Pasti, in curand vine Inaltarea asa ca e ocazia perfecta de a o pregati din nou si de a o savura in familie.
"Retete pentru mese in familie"

 

INGREDIENTE

  • 1 pulpa miel posterioara
  • cateva coaste
  • sare
  • piper
  • 30 ml ulei de floarea soarelui
  • 5-6 catei de usturoi
  • cateva crengute de rozmarin
  • 100 ml apa
  • 100 ml vin rose
  • 1 kg cartofi
  • sare
  • ulei
  • condimente pentru cartofi
  • patrunjel verde tocat
Portii: 4
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pulpa de miel cu rozmarin:

Se pregateste carnea de cu seara. Se spala bine si se curata de pielite si excesul de grasime (daca este cazul), se lasa sa se scurga de apa si se mai sterge cu prosoape absorbante. Se asaza in tava in care se va gati. Se cresteaza din loc in loc carnea si se introduc in crestaturi felii de usturoi. Se condimenteaza cu sare si piper pe toate partile, se stropesc cu ulei apoi se toarna apa si vinul. Se pun si crengute de rozmarin. Se acopera cu folie alimentara si se da la frigider. Se mai intoarce carnea si pe partea cealalta la un moment dat.

A doua zi se scoate tava din frigider si se lasa 2 ore sa ajunga la temperatura camerei. Se mai adauga felii de usturoi, o crenguta de rozmarin, se acopera cu hartie de copt si se da la cuptorul preincalzit la 190 de grade pentru 30 de minute. Dupa ce a trecut jumatate de ora, se scoate tava din cuptor si se intoarce carnea. Se acopera si se da din nou la cuptor. Peste alta jumatate de ora se intoarce din nou carnea si daca mai este nevoie se mai lasa acoperita tava.

Dupa ce se indeparteaza hartia de copt, din 15 in 15 minute se pensuleaza friptura cu sosul din tava. Se lasa pana se rumeneste frumos carnea si este bine facuta.

Intre timp se pun cartofii la fiert in coaja, se lasa sa se raceasca apoi se curata (se pot fierbe cartofii inainte cu o zi). Se taie cartofii in 4 sau 6 in functie de cat de mari sunt si se pun intr-o tava cu ulei. Se presara sare, condimentele pentru cartofi si se dau la cuptor. Se mai in torc din cand in cand.

La final se asaza pe un platou alaturi de friptura de miel si presarati cu patrunjel verde tocat.

Pofta buna!

TIPS-URI

1

Se unge des carnea cu sosul din tava pentru a nu obtine o friptura uscata.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pulpa de miel cu rozmarin" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta de ciorba de loboda cu stevie

pe 17.03 la 09:15

Reteta de aperitiv crocant cu sunca si cascaval

pe 16.03 la 09:59

Reteta de snitel crispy, din pulpa de porc, in pesmet

de vasimur 4

pe 15.03 la 18:34

Reteta de placinte cu feta, spanac si marar

de laura_n 7

pe 15.03 la 17:42

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4847 puncte

oanapl

1550 puncte

mihaelar63

1439 puncte

madi_marin

1092 puncte

Rocsi

749 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ciorba de miel reteta bihoreana