Tochitura de legume

de Carmen in Mancaruri de post, 21 Apr 2016 | 2243 vizualizari

 

Cand iti doresti cu tot sufletul sa tii postul unei sarbatori nici nu-ti dai seama cum incep sa vina ideiile. Preotul m-a povatuit sa ma hranesc bine ocolind alimentele nepermise. Infometarea te face sa te gandesti la produsele interzise si atunci e pacat. Sa lasam amanuntele si sa trecem la treaba.

 

INGREDIENTE

  • 4 ciuperci mari
  • 100 grame fasole verde congelata
  • 100 grame morcoviori congelati
  • 1 ceapa
  • ardei gras cateva feliute
  • 2 catei de usturoi
  • suc de rosii
  • sare, piper si cateva fire de oregano uscat
  • 1 lingura de ulei masline
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tochitura de legume:

Se taie sau se toaca ceapa dupa dorinta si se adauga in ulei de masline incins. Se lasa putin la inmuiat mestecand usor apoi se adauga ciupercile, dupa 2 - 3 minute se adauga si legumele direct (congelate) care-si vor lasa pe langa gust si apa suficienta pentru o cat mai buna inabusire, se amesteca lejer si aproape de final se adauga si putin suc de rosii. In functie de densitatea acestuia se completeaza cu putina apa. Se condimenteaza.  In tot acest timp se poate face un puisor de mamaliguta. Si ca sa aibe aspect de tochitura, caci nu-i asa, ne-am dorit sa facem altceva pute sa radem putin tofu.  

 

TIPS-URI

1

se pot adauga sau combina orice fel de legume in functie de gustul pe care ni-l dorim

2

ideal este sa folosim o tigaie ceramica sau teflonata

Daca ti-a placut reteta noastra "Tochitura de legume" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Tochitura de legume-0
Tochitura de legume-1
Tochitura de legume-2
Tochitura de legume-3

RETETE RECOMANDATE

COMENTARII (14)

noiinbucatarie

noiinbucatarie 1

22.04.2016, 00:16

mamaieelena

mamaieelena 1

22.04.2016, 09:08

Carmen

Carmen 1

22.04.2016, 09:43

va multumesc de apreciere si va jur ca e buna de tot

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Crostoli cu cacao si nutella

de Rux 9

Crostoli cu cacao...

ieri la 22:36

Chec cu lamaie, alune, nuci si glazura

de Rocsi 9

Chec cu lamaie,...

ieri la 20:26

Cornulete cu untura si gem

de Aletta 4

Cornulete cu...

ieri la 20:05

Budinca de cozonac panettone

Budinca de...

ieri la 19:53