Tochitura de porc cu piure de cartofi si sos picant de rosii

de Dya Daniela Andrei in Porc, 28 Apr 2013 | 4925 vizualizari

 

Sa mai zic ceva?

 

INGREDIENTE

  • 3 bucati de fleica
  • 1 kg cartofi
  • unt pentru piure
  • 2 rosii
  • 4-5 catei de usturoi
  • 150 ml suc de rosii
  • 1 ardei iute rosu
  • optional: 1-2 linguri cu smantana si patrunjel proaspat
  • condimente: sare/delikat dupa gust, tarhon, oregano, busuioc, o lingurita rasa de chili, 3 foi de dafin
Portii: 3
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tochitura de porc cu piure de cartofi si sos picant de rosii:

Bucatile de fleica taiate in cuburi se sareaza dupa gust si se pun la prajit (pentru a fi carnea frageda si a nu se usca prea mult adaugati un pahar cu apa) pana se rumenesc frumos!


Cartofii, se curata, se spala si se pun la fiert in apa cu putina sare. Se paseaza apoi impreuna cu untul, cu sarea/delikatul, cu un praf de chili si o lingurita de tarhon. Optional putem adauga si 1-2 linguri cu smantana si patrunjel proaspat tocat. Rezultatul trebuie sa fie unul cremos si pufos.


Pentru sos taiem rosiile in cuburi, feliem usturoiul si le punem la calit in putin ulei. Adaugam sucul de rosii si condimentele (sare/delikat dupa gust, tarhon, oregano, busuioc, o lingurita rasa de chili, 3 foi de dafin) si lasam sa fiarba la foc mic atat cat sa scada suficient.


Se serveste cald si cu multa pofta!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tochitura de porc cu piure de cartofi si sos picant de rosii" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Crockpot Express

- 30 %
999.99 lei
699.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (13)

marianascarlat 1

28.04.2013, 19:36

Eu chiar o sa vin, ca azi am cam postit!

Dya Daniela Andrei 1

29.04.2013, 13:04

Te astept cu drag! E mancarea mea preferata; tochitura! Mai ales cu usturoi mamaliguta, cartofi...

tanyapatap 1

13.12.2014, 11:16

O BUNATATE!!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

TOP
utilizatori

mirela0911

7940 puncte

RODIMUR

7480 puncte

mihaelar63

7360 puncte

Rocsi

7200 puncte

Rahela Velicu

6510 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert baigli cu nuca
  • 09

    D

  • 10

    L

  • 11

    MA

  • 12

    MI

  • 13

    J

  • 14

    V

  • 15

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Tochitura a la Motan