Tochitura de porc cu piure de cartofi si sos picant de rosii

de Dya Daniela Andrei in Porc, 28 Apr 2013 | 6791 vizualizari

 

Sa mai zic ceva?

 

INGREDIENTE

  • 3 bucati de fleica
  • 1 kg cartofi
  • unt pentru piure
  • 2 rosii
  • 4-5 catei de usturoi
  • 150 ml suc de rosii
  • 1 ardei iute rosu
  • optional: 1-2 linguri cu smantana si patrunjel proaspat
  • condimente: sare/delikat dupa gust, tarhon, oregano, busuioc, o lingurita rasa de chili, 3 foi de dafin
Portii: 3
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tochitura de porc cu piure de cartofi si sos picant de rosii:

Bucatile de fleica taiate in cuburi se sareaza dupa gust si se pun la prajit (pentru a fi carnea frageda si a nu se usca prea mult adaugati un pahar cu apa) pana se rumenesc frumos!

Cartofii, se curata, se spala si se pun la fiert in apa cu putina sare. Se paseaza apoi impreuna cu untul, cu sarea/delikatul, cu un praf de chili si o lingurita de tarhon. Optional putem adauga si 1-2 linguri cu smantana si patrunjel proaspat tocat. Rezultatul trebuie sa fie unul cremos si pufos.

Pentru sos taiem rosiile in cuburi, feliem usturoiul si le punem la calit in putin ulei. Adaugam sucul de rosii si condimentele (sare/delikat dupa gust, tarhon, oregano, busuioc, o lingurita rasa de chili, 3 foi de dafin) si lasam sa fiarba la foc mic atat cat sa scada suficient.

Se serveste cald si cu multa pofta!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tochitura de porc cu piure de cartofi si sos picant de rosii" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (13)

marianascarlat 1

28.04.2013, 19:36

Eu chiar o sa vin, ca azi am cam postit!

Dya Daniela Andrei 1

29.04.2013, 13:04

Te astept cu drag! E mancarea mea preferata; tochitura! Mai ales cu usturoi mamaliguta, cartofi...

tanyapatap 1

13.12.2014, 11:16

O BUNATATE!!

COMENTEAZA

CONCURS CULINAR - ARATA-NE CE GATESTI CU AJUTORUL CROCK POT SI NOI TE PREMIEM!
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Panacris

6561 puncte

oanapl

6117 puncte

Constelatialeu

4978 puncte

Rocsi

4139 puncte

Ksenya

3107 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tort 53 ( ciocolatos )

pe 21.10 la 23:02

Ciorba de vitel la crock-pot

pe 21.10 la 22:34

Salată de legume cu sos de muștar

pe 21.10 la 20:39

Chiftele de orez cu piept de pui

de Adi 4

pe 21.10 la 18:22

Salata ruseasca  de gogonele verzi la borcan  (la rece)

de Ksenya 5

pe 21.10 la 13:32

RETETA RECOMANDATA
Tochitura de porc