Tort alb

de Lau in Torturi, 26 Apr 2011 | 1604 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Blat
  • 6 oua
  • 10 linguri zahar
  • 7 linguri faina
  • 1 praf de sare
  • 1 zahar vanilat
  • coaja de la o lamaie
  • Crema 
  • 350 g unt
  • 400ml lapte
  • 2 linguri faina
  • 200 g zahar
  • zeama de la 2 lamai
  • 2 linguri rom
  • decor
  • frisca
  • bomboane sugus
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort alb:

Se separa albusul de galbenus. Albusurile se bat spuma, apoi se adauga zaharul si se bat bine. Se adauga galbenusurile unul cate unul, coaja de lamaie si la sfarsit faina cernuta. Compozitia se toarna in tava tapetata cu hartie de copt si se data la cuptorul incalzit, pana trece testul cu scobitoarea


CREMA -laptele se fierbe 3 minute inainte de folosire. Se pun zaharul, coaja de lamaie si faina intr-o craticioara si se freaca cu laptele caldut. Compozitia se pune sa fiarba la baie-marie, se obtine o crema care se lasa la racit.


Intre timp se freaca untul cu romul si dupa ce s-a racit crema se amesteca cu untul putin cate putin, iar la sfarsit se adauga zeama de lamaie.


Dupa ce s-a copt blatul se taie in 2, se aseaza o foaie, se insiropeaza si se umple cu crema. Se adauga si a 2 foaie. Se poate orna cu crema sau cu frisca.


Trandafirii i-am facut din bomboane Sugus, inspirata de la Ancuta.


Am taiat bomboana in 4 si am pus fiecare bucatica intre 2 bucati de folie alimentara si am intins-o cu sucitorul. Am format un con, dupa care am facut petalele. Am pus conul in varful unei scobitori dupa care am asezat petalele.

 

TIPS-URI

1

mi s-au cam topit trandafirii din cauza la frisca

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort alb" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (16)

Lau 1

27.04.2011, 14:35

kamy

adry88 1

31.05.2011, 15:54

frumosss

gaby_gabytza 1

04.06.2011, 14:38

ce fain arata mai ales trandafirii.hai dami o felie asa prin ecran

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

TOP
utilizatori

Adinuta san

10080 puncte

mirela0911

6160 puncte

Rocsi

5870 puncte

Rahela Velicu

5330 puncte

RODIMUR

4920 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Salata de toamna cu bureti
  • 10

    MI

  • 11

    J

  • 12

    V

  • 13

    S

  • 14

    D

  • 15

    L

  • 16

    MA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Tort cos cu flori