Tort Amandina

de Bunica in Torturi, 24 Iun 2013 | 1618 vizualizari

 

De ziua Ioanei am facut un tort ciocolatos.

 

INGREDIENTE

Blat:

  • 3 oua
  • 3 linguri zahar
  • 3 linguri faina
  • 2 linguri caocao

Crema:

  • 200 g. unt
  • 150 g. zahar farin.
  • 1 lingura cacao
  • vanilie

Sirop:

  • 200 ml. apa
  • 100 g. zahar
  • esenta de rom

Glazura:

  • 10 linguri zahar
  • 2 linguri cacao
  • 3 linguri apa
  • 100 gr unt
Portii: 12
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort Amandina:

Blatul:


Mixam albusurile cu zaharul pana devin lucioase si stau pe teluri.


Adaugam galbenusurile mixand in continuu.


Cand au fost bine incorporate galbenusurile adaugam aromele,faina si cacao.


Amestecam totul cu o lingura de lemn, de jos in sus usor.


Compozitia se toarna intr-o forma de tort cu inel detasabil sau intr-o tava dreptunghiulara( cum am tirnat-o eu).


Se da la cuptorul incins la 170 grade .


Este copt cand trece testul cu scobitoarea.Testul se face dupa 25 de minute.


Cand blatul este copt se scoate din cuptor si se lasa la racit.


Siropul:


Apa + zaharul se pun la fiert.


Se lasa la fiert pana se leaga putin.


Apoi se lasa la racit.Cand este rece se adauga esenta de rom.


Cerma:


Untul impreuna cu zaharul se mixeaza pana devine spumos.


Adaugam cacao si esenta de rom.


Glazura:


Intr-o craticioara cu fundul gros punem apa,zaharul si cacao la fiert.


La fierbem pana se ingheaga bine.In tot acest timp avem grija sa nu se lipeasca.


mestecam continuu.


Luam de pe foc si adaugam untul amestecand vartos,pentru a se omogeniza bine.


Asamblare:


Blatul il taiem in doua.


Partea de jos o asezam pe platou si turnam siropul deasupra.


Punem crema si o intidem usor cu un cutit lat sau o spatula.


Adaugam si partea cealalta de blat, pe care-l insiropam.


Deasupra se toarna glazura calduta.


Ornam dupa bunul plac cu frisca sau bezea caramelizata.

 

TIPS-URI

1

Glazura se toarna calduta pentru a se putea intinde usor.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Amandina" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (24)

laura_n 1

24.06.2013, 22:00

Buni m-am speriat ca e pt mine

iri_iri 1

24.06.2013, 22:25

- Andreea - 1

25.06.2013, 09:03

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

TOP
utilizatori

mirela0911

6780 puncte

Constelatialeu

6020 puncte

RODIMUR

5680 puncte

mihaelar63

5600 puncte

 Adi

4000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert branzoaice
  • 04

    MA

  • 05

    MI

  • 06

    J

  • 07

    V

  • 08

    S

  • 09

    D

  • 10

    L

RETETA RECOMANDATA
Tort Amandina