Tort amandina

de cristina1985 in Torturi, 14 Ian 2017 | 2265 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 6 oua
  • 150 g zahar
  • 3 lg apa
  • 3 lg ulei
  • 2 lg cu varf de cacao
  • 8 lg faina
  • praf de copt
  • Sirop:
  • 200 ml apa
  • 100 g zahar
  • 2 lg cu varf de cappuccino de ciocolata (sau Inka)
  • esenta rom
  • Crema:
  • 3 galbenusuri
  • 150 g zahar pudra (altfel nu se va topi)
  • 250 g unt
  • 1 1/2 lg cacao
  • esenta rom
  • Glazura:
  • 300 g ciocolata amaruie
  • 100 ml lapte
  • 50 g unt
Portii: 12
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort amandina:

Blat: Se separa galbenusurile de albusuri. Acestea din urma se bat spuma, se adauga zaharul, amestecand continuu. Galbenusurile se freaca cu uleiul (intr-un singur sens, pentru a nu se taia). Se adauga apa si albusurile batute spuma. Se adauga faina, putin cate putin, amestecata cu cacao si praf de copt.


Se fac doua blaturi, intr-o tava cu diametru de 24-26 cm, unsa cu ulei si tapetata cu hartie de copt. Se coc 30-35 minute, ridicand temperatura la 190 o C, in ultimele minute.


Sirop: Se pun la fiert apa, cu zaharul si cappuccino, iar in momentul in care au dat in clocot, se amesteca si se mai fierb cateva minute , la foc domol. Se opreste focul, adaugand esenta de rom.


Crema: Untul se scoate din frigider, pentru a fi moale. Galbenusurile cu zaharul pudra se fierb pe baie de aburi, pana se ingroasa (cam 15 minute), apoi se adauga cacao, esenta de rom, iar cand s-a racit, se adauga unt.


Glazura: Se topeste ciocolata in lapte. Se lasa la racit, iar cand este caldut amestecul, se pune untul. Se lasa la racit, astfel se mai intareste.


Montare: Se insiropeaza blatul, se pune crema, apoi puneti al doilea blat, iar insiropati si turnati glazura dupa ce s-a racit si s-a ingrosat. Eu am tinut tortul peste noapte in casa, nu in frigider.A doua zi arata mai bine.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort amandina" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (9)

kytz 1

18.01.2017, 14:13

oanapl 1

24.01.2017, 16:28

cristina1985 1

08.04.2017, 12:19

Astazi , am facut din nou acest tort si din greseala am pus 350 g ciocolata (la glazura) si arata mult mai bine si e mai groasa.Asa ca puteti pune chiar si 350 g ciocolata amaruie.

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

Panacris

5592 puncte

Lau

Lau 9

4159 puncte

Constelatialeu

3711 puncte

RODIMUR

2956 puncte

Rocsi

2904 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Tort cu sampanie