Tort amandina

de cristina1985 in Torturi, 14 Ian 2017 | 1678 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 6 oua
  • 150 g zahar
  • 3 lg apa
  • 3 lg ulei
  • 2 lg cu varf de cacao
  • 8 lg faina
  • praf de copt
  • Sirop:
  • 200 ml apa
  • 100 g zahar
  • 2 lg cu varf de cappuccino de ciocolata (sau Inka)
  • esenta rom
  • Crema:
  • 3 galbenusuri
  • 150 g zahar pudra (altfel nu se va topi)
  • 250 g unt
  • 1 1/2 lg cacao
  • esenta rom
  • Glazura:
  • 300 g ciocolata amaruie
  • 100 ml lapte
  • 50 g unt
Portii: 12
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort amandina:

Blat: Se separa galbenusurile de albusuri. Acestea din urma se bat spuma, se adauga zaharul, amestecand continuu. Galbenusurile se freaca cu uleiul (intr-un singur sens, pentru a nu se taia). Se adauga apa si albusurile batute spuma. Se adauga faina, putin cate putin, amestecata cu cacao si praf de copt.


Se fac doua blaturi, intr-o tava cu diametru de 24-26 cm, unsa cu ulei si tapetata cu hartie de copt. Se coc 30-35 minute, ridicand temperatura la 190 o C, in ultimele minute.


Sirop: Se pun la fiert apa, cu zaharul si cappuccino, iar in momentul in care au dat in clocot, se amesteca si se mai fierb cateva minute , la foc domol. Se opreste focul, adaugand esenta de rom.


Crema: Untul se scoate din frigider, pentru a fi moale. Galbenusurile cu zaharul pudra se fierb pe baie de aburi, pana se ingroasa (cam 15 minute), apoi se adauga cacao, esenta de rom, iar cand s-a racit, se adauga unt.


Glazura: Se topeste ciocolata in lapte. Se lasa la racit, iar cand este caldut amestecul, se pune untul. Se lasa la racit, astfel se mai intareste.


Montare: Se insiropeaza blatul, se pune crema, apoi puneti al doilea blat, iar insiropati si turnati glazura dupa ce s-a racit si s-a ingrosat. Eu am tinut tortul peste noapte in casa, nu in frigider.A doua zi arata mai bine.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort amandina" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (9)

kytz 1

18.01.2017, 14:13

oanapl 1

24.01.2017, 16:28

cristina1985 1

08.04.2017, 12:19

Astazi , am facut din nou acest tort si din greseala am pus 350 g ciocolata (la glazura) si arata mult mai bine si e mai groasa.Asa ca puteti pune chiar si 350 g ciocolata amaruie.

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

TOP
utilizatori

 merisor

9810 puncte

RODIMUR

8220 puncte

Rocsi

5000 puncte

mirela0911

4940 puncte

 Adi

4000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Beef Wellington
  • 16

    MI

  • 17

    J

  • 18

    V

  • 19

    S

  • 20

    D

  • 21

    L

  • 22

    MA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Bulete de cascaval cu cartofi

de Rocsi 9

la 11:52

Focaccia cu carnat si rozmarin

ieri la 23:56

Mancare de fasole cu afumatura, la slow cooker Crock-Pot

de Ancutsa 5

ieri la 20:20

Bostan copt cu paprika afumata si curcuma

de buggy 1

ieri la 19:14

RETETA RECOMANDATA
Tort de vara cu fructe