Tort aniversar

de Lau in Torturi, 18 Iul 2011 | 1401 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • BLAT 1
  • 6 oua
  • 5 linguri faina
  • 8 linguri zahar
  • esenta vanilie
  • BLAT 2
  • 4 oua
  • 6 linguri zahar
  • 2 linguri apa
  • 2 linguri ulei
  • 3 linguri faina
  • 2 linguri cacao
  • CREMA 1
  • 300 g frisca
  • 100 g iaurt
  • 3 linguri zahar pudra
  • 100 ml sirop capsuni
  • 1 plic gelatina
  • CREMA 2
  • 4 oua
  • 4 linguri de zahar
  • 4 linguri de faina
  • 200 ml lapte
  • 4 linguri smantana
  • esenta de vanilie
  • 300 ml frisca
  • 2 plicuri gelatina
  • DECOR
  • frisca
  • colorant albastru
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort aniversar:

BLAT 1-se separa albusurile si se bat spuma cu un praf de sare. Se adauga zaharul si se mixeaza bine. Se adauga galbenusurile unul cate unul, faina, esenta si se omogenizeaza. Se toarna in tava unsa si tapetata si se da tava la cuptor pana trece testul cu scobitoarea


BLAT 2-galbenusurile se amesteca cu zaharul, apa, uleiul si se bat pana isi dubleaza volumul. Faina se amesteca cu cacao, dupa care se adauga in compozitia de galbenusuri. Se adauga si albusurile batute spuma, se omogenizeaza. Compozitia se toarna in tava unsa si tapetata cu faina,(sa fie mai mica decat prima) Se da la cuptor pana trece testul cu scobitoarea.


CREMA 1-iaurtul se amesteca cu zaharul si frisca. Se bate bine. Gelatina se pregateste conform instructiunilor de pe ambalaj. Se amesteca iaurtul cu gelatina, se da la rece 5 minute, dupa care se amesteca cu frisca si siropul de capsuni.


CREMA 2-intr-o oala punem ouale cu zaharul, apoi adaugam faina, laptele cate un pic, smantana si amestecam bine pana se omogenizeaza. Punem la foc mic si amestecam continuu pana se ingroasa crema, dupa care o lasam sa se raceasca. Cand a inceput sa se raceasca pregatim gelatina conform instructiunilor de pe ambalaj si adaugam in fir subtire peste crema. Adaugam si frisca, esenta, omogenizam si dam putin la rece.


Taiem blaturile in 2.


ASAMBLARE- primul blat-asezam prima foaie insiropam -adaugam crema 1,a 2 foaie-insiropam-ungem blatul cu un pic de frisca amestecata cu siropul, adaugam a 3-a foaie in centru - insiropam-adaugam crema 2,eu am adaugat un pic de frisca in mijloc,adaugam ultima foaie insiropam si decoram dupa plac

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort aniversar" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (9)

MotanLaOale 1

19.07.2011, 08:26

bun bun

mamaieelena 1

19.07.2011, 09:26

bun frumos colorat..

MIUTA 1

19.07.2011, 17:21

COMENTEAZA

Portia de lumina

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

14800 puncte

Camelya

10120 puncte

Lau

Lau 9

8870 puncte

mirela0911

8470 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert musuroi de cartita
  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

  • 27

    J

  • 28

    V

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!