Tort aniversar

de ela in Torturi, 12 Feb 2014 | 4510 vizualizari

 

daca tot a fost ziua mea,am facut DOUA torturi,asa,ca sa nu ma dezmint,fetele de pe site stiu despre ce vorbesc )))))....acesta este unul dintre ele

 

INGREDIENTE

  • BLAT:
  • 10oua
  • 10linguri zahar(eu am pus 5 zahar brun si 5 linguri zahar alb)
  • 10linguri faina
  • 2linguri praf de budinca
  • 70gr amidon alimentar
  • 1plic praf de copt
  • 2linguri cacao(eu am pus una si nu a iesit prea colorat)
  • 1plic zahar vanilat(cu aroma de rom,am pus eu)
  • 2prafuri sare
  • CREMA:
  • 250gr crema mascarpone
  • 200ml frisca lichida
  • 1conserva mica compot mandarine(sau alte fructe)
  • 1plic intaritor de frisca
  • 150gr zahar pudra
  • GLAZURA:
  • 100gr ciocolata
  • 50gr unt
  • 50ml frisca lichida
  • 50ml lichior de oua(sau altfel)
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort aniversar:

Punem la scurs fructele din compot intr-o sita.


Cernem faina, cacaoa, praful de ciocolata,amidonul si praful de copt. Mixam bine albusurile cu un praf de sare pana se intaresc, apoi incorporam treptat 5linguri zahar si zaharul vanilat si batem bine dupa fiecare lingura adaugata.


Galbenusurile le frecam cu celalalte linguri de zahar si un praf de sare,pana se albesc.Incorporam in crema de galbenusuri vreo 7linguri de albusuri batute,omogenizam bine,apoi adugam amestecul de faina,amestecam incet de jos in sus,iar la final adaugam restul de spuma de albusuri si omogenizam bine compozitia.


Tapetam o forma de tort de 28cm sau de 26 cu hartie de copt in care turnam aluatul si dam la cuptorul preincalzit,la foc potrivit,pana se coace blatul.Facem testul cu scobitoarea.


Lasam blatul sa se raceasca treptat,inca cateva minute in cuptor,apoi il scoatem.Taiem in doua cand s-a racit.


Mixam crema mascarpone cu zaharul pudra cateva clipe.Separat mixam frisca cu intaritorul,apoi incorporam crema mascarpone si mai batem cateva clipe(nu mult ca stricam crema mascarpone)Adaugam si fructele si amestecam usor.


Insiropam blatul de jos,adaugam crema,apoi punem din nou foaia de blat,


Topim ciocolata cu untul,lichiorul si frisca si glazuram tortul.Ornam dupa gust.

TIPS-URI

1

daca faceti blatul in forma mai mic sau iese mai inalt,taiati in trei si puneti mai multa frisca in crema

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort aniversar" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 25 %
239.99 lei
179.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (32)

ela 1

14.02.2014, 10:51

a fost si tare bun

Criss 1

11.02.2020, 08:45

dantes 1

11.02.2020, 09:54

Super!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

mirela0911

7063 puncte

katty

6373 puncte

Rocsi

5828 puncte

Constelatialeu

5665 puncte

oanapl

4396 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Pizza cu aluat pufos
  • 20

    S

  • 21

    D

  • 22

    L

  • 23

    MA

  • 24

    MI

  • 25

    J

  • 26

    V

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură cu foi din albușuri și cremă de brânză

ieri la 21:57

Cornuri cu cremwursti

pe 24.02 la 20:51

Tort profiterol cu crema de vanilie si ciocolata cu cafea

de Rocsi 9

pe 24.02 la 19:34

Sandwich cald American

pe 23.02 la 20:36

Chec cu cireșe confiate și sâmburi de cacao

pe 23.02 la 19:20

RETETA RECOMANDATA
Tort printesa Sofia