Tort festiv

de sabiradu in Torturi, 22 Mar 2011 | 3543 vizualizari

 

Un deliciu pentru iubitorii de ciocolata

 

INGREDIENTE

  • Blat
  • 8 oua
  • 8 linguri de faina
  • 3 linguri de cacao
  • 8 linguri de zahar
  • 1 praf de copt
  • 4 linguri de ulei
  • 1 esenta rom
  • Crema :
  • 3 plicuri crema de ciocolata din comert
  • 750 ml lapte
  • 4 sau 5 linguri de zahar
  • 1 cutie ciocolata tartinabila de 300 ml
  • o jumatate de plic de gelatina inmuiata in 1 lingura de apa calda
  • Sirop
  • 1 cana de zahar se pune pe foc cand se topeste adaugam 1 lingura margarina, o sa iasa un sirop caramel, apoi adaugam 400 ml apa. Blatul trebuie sa fie insiropat bine
  • Glazura :
  • 300 g ciocolata menaj
  • 100 ml frisca lichida se pun pe foc pana se topeste ciocolata, calda o turnam pe tort si o nivelam frumos
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort festiv:

Se separa ouale, se bate albusul spuma tare impreuna cu zaharul, se adauga galbenusurile frecate impreuna cu uleiul si apoi faina amestecata cu cacao si praful de copt. Faina se cerne impreuna cu cacoa si praful de copt si se amesteca usor in compozitie. Se coace blatul si apoi, rece, se taie in 3 felii.


Facem crema dupa instructiunile de pe plic, apoi o mixam impreuna cu ciocolata tartinabila inmuiata putin la microunde sau in apa calda, apoi adaugam gelatina incalzita.


Punem o parte din blat in tava in care l-am copt, il insiropam, apoi punem ½ din crema, al doilea blat, insiropam, punem restul de crema si al treilea blat. Putem opri 2 linguri de crema pentru margini. Lasam tortul la rece pentru circa 4 ore.


Coacem nuca sau alune nesarate, le tocam si imbracam marginea tortului. Turnam glazura, o lasam sa se raceasca si apoi facem 3 trandafirasi din frisca

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort festiv" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 12 %
249.99 lei
219.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (15)

mamaieelena 1

23.03.2011, 07:26

buuuuunn si acest tort

sabiradu 1

23.03.2011, 11:25

Va multumesc,eu sunt mai mult adepta valiniei si a diplomatului,dar daca e la cerere ma conformez .

adry88 1

02.06.2011, 16:55

arata bestial

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Evantai cu legume
  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

  • 23

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Tort cu mousse de ciocolata si menta