Tort Fudge

de Doralinda in Torturi, 1 Mai 2013 | 2050 vizualizari

 

Cred ca reteta e originala din Anglia, dar eu am gasit-o intr-o carte de bucate greceasca...diferente prea mari nu sunt, dar sigur gustul e foarte.....ciocolotos!!!!!!!!!!

 

INGREDIENTE

  • 200 gr faina
  • 100 gr unt topit
  • 250 ml smantana
  • 100 gr zahar brun
  • 4 oua
  • 1 pliculet vanilie
  • 2 lingurite praf de copt
  • 350 gr ciocolata ptr topit
  • Ptr Crema:
  • 500 gr ciocolata ptr topit
  • 300 ml smantana ( NU light!)
  • 125 gr unt topit
  • 80 gr zahar 3 linguri glicoza
  • 2 cestcute mici cu cafea espresso
Portii: 12
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort Fudge:

Ptr blat:


Amestecam ouale cu cele doua tipuri de zahar, adaugam smantana, ciocolata topita, untul, vanilia, praful de copt si faina. Turnam compozitia intr-o tava cu diametrul 20 cm si coacem la cuptorul preincalzit la 175C ptr cca 45 min (dar cred ca puteti lasa o ora, e bine sa incercati cu un cutit).


Ptr crema:


Topim ciocolata in bain marie. Intr-un vas separat, amestecam untul cu zaharul, glucoza si cafeaua. In vasul de la mixer ( sau in oricare alt vas) puneti ciocolata topita, smantana si compozitia cu untul topit si lasati la frigider 30 min. In continuare, bateti cu mixerul la o viteza medie compozitia pana devine spumoasa si isi schimba usor culoarea ( mai deschisa). Intindeti crema peste blat si puneti la frigider!


Ptr decor, am folosit pasta de zahar Wilton, un pachet de 500gr alb, dar mi-a ramas cca 100gr, si 150gr din cea roz. cele 4 ornamente in forma de scoici le-am facut cu tub Wilton decorating ice.

 

TIPS-URI

1

Puteti taia blatul in 2 sau 3 parti, asa cum am facut eu, si veti avea un strat mai subtire de crema sau veti lasa cum e in reteta originala si veti avea doar un singur strat de ciocolata si unul de blat!

2

Am folosit la acest tort pasta de zahar Wilton, ptr ca e un tort mai dur, altfel, pasta de zahar nu ar fi tinut. Peste ultimul strat de blat am pus foarte putina crema doar cat sa acopere dupa care am intins pasta de zahar cu un rulou ca pe o foaie de placinta si am acoperit tortul, dupa care am taiat cu o foarfeca ceea ce era in plus.

3

Daca folositi pasta de zahar, e bine sa va ornati tortul, in ziua in care il veti taia, ptr ca daca il veti orna cu o seara inainte, se va intari.

4

Daca vreti sa faceti motive din pasta de zahar, atunci sa le faceti cu 2-3 zile inainte si le lasati la frigider ptr a se intari bine!

5

daca nu aveti o forma de 20cm, puteti folosi un cerc si puneti foaie de cuptor.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Fudge" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

RETETE RECOMANDATE

COMENTARII (47)

Doralinda 1

04.05.2013, 13:41

Merisor

loredanaaa 1

10.05.2013, 01:12

wow ce frumos

Doralinda 1

10.05.2013, 10:33

Loredana, multumesc frumos!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu visine si urda

de oanapl 5

ieri la 23:19

Japoneze

de RODIMUR 4

ieri la 22:00

Pâine de casă

de RODIMUR 4

ieri la 20:53

Clatite cu branza si dovlecel

de Adi 3

ieri la 19:34

RETETA RECOMANDATA
Tort Trenulet