Tort aniversar cu crema de ciocolata ,mousse de zmeura si banda de ciocolata

de Aletta in Torturi, 8 Feb 2016 | 1924 vizualizari

 

Acest tort l-am pregatit cu mult drag pentru aniversarea logodnicului meu si a avut mare succes.


M-am inspirat de la Diaconta pentru mousse-ul de zmeura,banda si crema de ciocolata.

 

INGREDIENTE

Blat:

  • 8 oua
  • 8 linguri de zahar
  • 6 linguri de faina
  • 2 linguri de cacao
  • 2 plicuri praf de copt
  • zeama de lamaie

Crema de ciocolata:

  • 180 g ciocolata cu caramel
  • 100 g ciocolata cu 40% cacao
  • 1 lingura de cacao
  • 400 ml frisca lichida
  • 10 g gelatina
  • 100 g alune sau nuci prajite

Mousse de zmeura:

  • 400 g zmeura
  • 3 linguri de zahar
  • 400 ml frisca lichida
  • 2 linguri smantana 20 %
  • o lingura de miere
  • 10 g gelatina

Crema de imbracat tortul:

  • 200 g ciocolata cu 40 % cacao
  • 200 g nutella
  • 200 ml frisca lichida
  • 250 g mascarpone

Banda de ciocolata:

  • 150 g ciocolata 40 % cacao
  • 70 g unt
  • 1 lingura ulei
  • hartie de copt

Pentru decor:

  • 200 ml frisca
  • chipsuri de ciocolata
  • stick-uri de ciocolata
  • bomboane Raffaello
Portii: 24
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort aniversar cu crema de ciocolata ,mousse de zmeura si banda de ciocolata:

Blat:

Albusurile se bat spuma cu un praf de sare, pana devine ferma bezeaua apoi se adauga treptat zaharul pana devine ferma si lucioasa,se adauga galbenusurile impreuna cu praful de copt stins cu zeama de lamaie.

Se incorporeaza usor faina impreuna cu cacaoa,si se pune intr-o forma de copt( eu avut una cu diametrul de 27 cm, sigur la 24 cm iese mai inalt blatul)

Se tapeteaza cu hartie de copt inainte.

Se coace la foc mediu timp de 45 de minute la 180 de grade.

Se face testul scobitorii si se scoate pe un gratar la racit.

Eu l-am lasat pana a 2 a zi.

Mousse de zmeura:

Se paseaza cu blenderul zmeura apoi se trece printr-o sita fina( eu nu am mai trecut pentru ca am vrut sa pastrez semintele in crema).

Gelatina se pune la inmuiat in 2 linguri de apa rece.

Frisca se mixeaza putin pana devine spuma iar apoi se adauga smantana si mierea.

Pireul de zmeura se amesteca cu 3 linguri de zahar(se poate adauga mai mult,dupa gust) si se pune sa se incalzeasca pe foc,fara a junge la punctul de fierbere. Se adauga gelatina pusa inainte pe aburi apoi se amesteca usor si se lasa la racit.

Cand s-a intarit se amesteca cu 2-3 linguri de frisca,ca apoi sa se se incorporeze restul de frisca.

Se pune la frigider.

Crema de ciocolata:

Intr-un vas pe baie de aburi se pune ciocolata cu caramel bucati, cea amaruie,cacaoa,200 ml frisca lichida.

Se lasa pana se topeste apoi se i-a vasul de pe foc si se pune gelatina(care a stat la hidratat in 2 linguri de apa rece si apoi topita pe baie de aburi)

Se amesteca si se lasa la racit.

Se pun alunele sau nucile prajite si maruntite si 200 ml frisca batuta.

Crema de imbracat tortul:

Intr-un vas pe baie de aburi se pune ciocolata bucati,nutella,frisca lichida ,pana se topesc.

Se lasa la racit si apoi se adauga 250 g mascarpone mixat .

Se pune la frigider.

Bordura de ciocolata:

Se taie o fasie de hartie de copt,avand lungimea diametrului tortului, latimea cu un cm mai mult decat inaltimea tortului.

Se topeste ciocolata cu untul pe baie de aburi ,cand se topeste se adauga uleiul.Se lasa la racit doar cat sa se poata desena pe hartie.

Se foloseste o seringa sau eu am folosit o punga tare ,caruia  i-am taiat coltul.

Se lasa sa se intareasca doar cat sa nu curga cand se ridica banda pentru a o aseza.

Se pune pe tort,se baga la frigider,dupa 30 de minute,se poate dezlipi cu grija.(mersi Diaconta, a iesit exact asa)

Asamblare:

Blatul se taie in 3 parti egale.

Peste primul blat se pune in jurul formei detasabile de tort,apoi se pune crema de ciocolata, blat,mousse-ul de zmeura,blat.Se pune la frigider cam 30 minute.

Se scoate de la frigider se scoate inelul detasabil si se pune crema de ciocolata cu care se imbraca tortul.

Se pune banda de ciocolata si se decoreaza cu 200 ml frisca batuta si bomboane, praline ,dupa imaginatie.

Pofta buna!!



 



 

TIPS-URI

1

in primele 25-30 de minute nu se deschide usa cuptorului.

2

blatul se verifica astfel: se apasa cu degetul mare blatul,daca revine la forma este copt daca nu se mai lasa in cuptor.

RETETA IN IMAGINI

Tort aniversar cu crema de ciocolata ,mousse de zmeura si banda de ciocolata-0
Tort aniversar cu crema de ciocolata ,mousse de zmeura si banda de ciocolata-1
Tort aniversar cu crema de ciocolata ,mousse de zmeura si banda de ciocolata-2
Tort aniversar cu crema de ciocolata ,mousse de zmeura si banda de ciocolata-3
Tort aniversar cu crema de ciocolata ,mousse de zmeura si banda de ciocolata-4
Tort aniversar cu crema de ciocolata ,mousse de zmeura si banda de ciocolata-5
Tort aniversar cu crema de ciocolata ,mousse de zmeura si banda de ciocolata-6
Tort aniversar cu crema de ciocolata ,mousse de zmeura si banda de ciocolata-7
Tort aniversar cu crema de ciocolata ,mousse de zmeura si banda de ciocolata-8
Tort aniversar cu crema de ciocolata ,mousse de zmeura si banda de ciocolata-9
Tort aniversar cu crema de ciocolata ,mousse de zmeura si banda de ciocolata-10
Tort aniversar cu crema de ciocolata ,mousse de zmeura si banda de ciocolata-11

COMENTARII (23)

Aletta

Aletta 1

11.02.2016, 12:41

A fost foarte bun ,Mirela

mihaelar63

mihaelar63 1

16.02.2016, 14:50

Frumos , aspectuos , da !!! Cred ca cel mai mult ingredient folosit a fost dragostea

Aletta

Aletta 1

17.02.2016, 10:04

Asa este MIhaela, eu sunt de parere ca fara dragoste in mancare nu iti iese asa!! :">

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Prajitura cu crema de lamaie
  • 11

    MI

  • 12

    J

  • 13

    V

  • 14

    S

  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!