Tort aniversar pentru Larissa

de mirela0911 in Torturi, 15 Iun 2013 | 7173 vizualizari

 

Pentru ca azi e ziua printesei mele, i-am facut un tort delicios cu crema de ciocolata, frisca si visine (ii plac foarte mult visinele). La multi ani iubita lu' mama! :x

 

INGREDIENTE

  • Pt. blat:
  • 7 oua
  • 7 lg zahar
  • 2 lg apa
  • 3 lg ulei
  • un praf de sare
  • 10 lg faina
  • 1 plic praf de copt
  • Pt. crema 1:
  • 100g ciocolata cu lapte
  • 200ml frisca lichida
  • 3 lgt gem de afine
  • Pt. crema 2:
  • 200 ml frisca
  • 200g visine
  • 3 lgt zahar
  • 1/4 plic gelatina
  • Pt. insiropat:
  • 200 ml apa
  • 4 lg zahar
  • Pt. ornat:
  • 200 ml frisca
  • floricele din pasta de zahar
  • capsuni
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort aniversar pentru Larissa:

Blatul: Se separa ouale. Se bat albusurile bine cu un praf de sare. Se adauga zaharul pe rand, batand in continuare iar la final se adauga apa si uleiul. Gelbenusurile se pun pe rand, amestecand dupa fiecare apoi faina amestecata cu praful de copt se toarna in ploaie si cu miscari usoare se amesteca de jos in sus. Se toarna compozitia intr-o tava rotunda tapetata cu hartie de copt si se da la cuptorul preincalzit la 180 de grade pt. cca 30-35 minute (se face testul cu scobitoarea). Dupa ce s-a racit se taie in 3 pe orizontala.

Crema 1: Frisca se toarna intr-o craticioara si se pune pe foc. Ciocolata se rupe bucati si se pune peste frisca calduta si se amesteca continuu pana se topeste toata ciocolata. Se da la rece pana in momentul in care o vom mixa obtinand o crema pufoasa si delicioasa. Se adauga gemul de afine, se amesteca si se da deoparte.

Crema 2: Visinele se spala, se curata de samburi, se pun cele 3 lgt de zahar peste ele si se lasa 1/2 ora pana se topeste zaharul. Se pun intr-o strecuratoare si se lasa la scurs. Se bate frisca.

Gelatina se pune la inmuiat, iar sucul lasat de visine se da la foc si se incalzeste putin apoi se toarna gelatina si se amesteca pana ce aceasta se topeste.

Pt. insiropat se fierbe apa cu zaharul pana se topeste apoi se lasa la racit.

Asamblare tort: Se aseaza primul blat pe un platou, se insiropeaza si se unge cu crema de ciocolata. Se aseaza al doilea blat, se insiropeaza apoi se unge cu frisca batuta si se pun visinele scurse. Peste visine se toarna cu lingura gelatina obtinuta. Se da la rece pana se intareste gelatina apoi se pune cel de-al treilea blat insiropat. Se orneaza tortul cu frisca, floricele, capsuni dupa imaginatie.

TIPS-URI

1

In loc de visine se pot folosi si alte fructe de sezon.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort aniversar pentru Larissa" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (30)

diaconta 1

17.06.2013, 14:56

La multi ani printesa mica sa fii sanatoasa si sa-i aduci mamei bucurii
Frumos si bun tort ai facut mami

mirela0911 1

17.06.2013, 18:07

Multumesc Claudia!

MOKUSKA 1

19.05.2014, 14:04

Minunat!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

ieri la 19:50

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Tort cu ciocolata si lapte condensat