Tort Floare

de Sim0na in Torturi, 9 Apr 2012 | 4572 vizualizari

 

Acest tort a fost facut pentru jumatatea mea, cu ocazia sarbatoririi numelui. De aici si denumirea tortului :)
La Multi Ani, tuturor Florilor!

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 4 oua
  • 250 g zahar
  • 250 g faina
  • 1 plic praf de copt
  • 50ml apa
  • 50ml ulei
  • 1 esenta vanilie
  • 1 mana nuca tocata
  • Sirop:
  • 3 linguri zahar
  • 100 ml apa
  • 1 esenta rom
  • Crema vanilie:
  • 2 linguri pline cu faina
  • 200 ml lapte
  • 1 ou intreg
  • 150 g zahar
  • 4 plicuri zahar vanilat
  • 1 praf sare
  • 200 g unt
  • 150 g margarina Rama
  • Crema ganache:
  • 300 g ciocolata cu lapte
  • 500 ml frisca lichida
  • Glazura:
  • 150 g zahar
  • 1 pumn mare de nuca
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort Floare:

Crema ganache: Se pune ciocolata si frisca pe baie de aburi, fara ca vasul in care este ciocolata sa atinga apa din vasul de dedesupt. Se amesteca bine-bine cu o lingura pana s-a topit ciocolata, fara a lasa sa fiarba compozitia. Crema se lasa la race la frigider, pana a doua zi. A doua zi, inainte de a o folosi la ornarea tortului, se batut crema cu mixerul, la viteza mica, pana a devenit "pufoasa", cca 15-20 minute.


Glazura de nuca si zahar: se pune zaharul intr-o craticioara pe foc, iar cand s-a topit bine am adaugat nucile pisate mare (eu am pus nucile intregi intr-o punga, apoi am dat cu sucitorul pentru a le pisa). Amestecul se pune intr-o farfurie udata sau hartie de copt, ptr a nu se lipi. Cand s-a racit bine se dezlipesc bucatile de nuca caramelizata, si se piseaza intr-un mojar.


Pentru blat: apa si zaharul se pun pe foc la fiert, obtinand un sirop. Se separa ouale, albusurile se bat spuma, apoi se adauga siropul din apa cu zahar. Galbenusurile se amesteca cu uleiul si se adauga compozitiei de albus cu sirop. La compozitia formata se adauga vanilia, praful de copt stins cu o lingura de otet, faina in ploaie si la final nuca tocata. Amestecul obtinut se pune intr-o forma de tort cu pereti detasabili, cu diametru de 22,5 cm, si se da la cuptorul preincalzit, la foc mic, pentru 45 de minute sau pana trece testul scobitorii. Se lasa sa se raceasca, apoi se taie in 3 parti relativ egale.


Crema de vanilie: Se bate putin oul cu praful de sare, se adauga zaharul, zaharul vanilat, faina in ploaie si laptele, amestecand bine. Se pune apoi la fiert la bain-marie pana s-a ingroasat bine, amestecand din cand in cand sa nu se lipeasca. Se lasa sa se raceasca. Se freaca untul moale (la temperatura camerei) si treptat se adauga cate o lingura de crema in unt amestecandu-se bine-bine.


Pentru a insiropa blatul: Se pune la caramelizat zaharul, peste care se adauga apa si esenta de rom. Se lasa putin sa fiarba, iar inainte de a insiropa blatul se lasa putin sa se raceasca.


Asamblarea tortului: se pune primul blat, se insiropeaza, se adauga 1/3 crema ganache, se adauga glazura de nuca, apoi se continua cu blatul al doilea care se insiropeaza, se adauga si crema de vanilie, apoi blatul al treilea care se insiropeaza inainte de al pune, se continua cu 2/3 crema ganache cu care se imbraca tot tortul. Se pune blazura pe toata laterala tortului, si se orneaza dupa preferinta.


Eu am ornat cu figurine din zahar ars si o capsuma imensa! :)

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Floare" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style White

- 17 %
299.99 lei
249.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (62)

Sim0na 1

24.04.2012, 19:27

mena29, multumesc frumos!

Lavinia 1

17.11.2012, 11:27

Foarte aspectuos si bun!

Angelina_Elena 1

18.11.2012, 16:57

foarte frumos si delicios!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

xana

10780 puncte

Constelatialeu

8670 puncte

mirela0911

8300 puncte

MotanLaOale

6070 puncte

RuxyRux

5270 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Falafel de post
  • 17

    V

  • 18

    S

  • 19

    D

  • 20

    L

  • 21

    MA

  • 22

    MI

  • 23

    J

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supă de legume pasate, cu ceapă roșie și crutoane

de RODIMUR 5

ieri la 22:51

Poale-n brau

de RuxyRux 9

ieri la 21:41

Mamaliga in straturi cu oua

ieri la 19:53

RETETA RECOMANDATA
Tort Himalaya