Tort cu visine si crema de branza

de getix in Torturi, 2 Iun 2013 | 3103 vizualizari

 

Am tot cautat sa fac ceva racoros si am dat peste acesta reteta din revista ,,Secretele bucatariei,, care mi-a atras atentia pentru ca nu ai nevoie de cuptor si inca ceva : spun ei a o portie contine doar 270 calorii , deci merita incercat ! Zis si facut !

 

INGREDIENTE

Blat :

  • 150 g biscuiti
  • 150 g unt
  • 2 linguri cacao
  • 3 linguri visinata sau alta tarie
  • 3 linguri miere

Crema :

  • 300 g branza dulce (eu am folosit branza de vaci PILOS)
  • 280 g iaurt
  • 4-5 linguri zahar pudra
  • 2 pliculete zahar vanilat
  • 3 plicuri gelatina alimentara
  • 2 linguri cacao

Mai avem nevoie de:

  • 1 borcan mare compot de visine,
  • 2 plicuri glazura de gelatina
  • 4 linguri zahar
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu visine si crema de branza:

Am topit untul peste care am adaugat biscuitii maruntiti in robot, mierea, cacaoa si visinata.Am amestecat bine toate ingredientele apoi am tapetat fundul formei de tort cu compozitia obtinuta .Am dat la rece .


Am scurs visinele din compot, le-am pus peste blatul obtinut si am introdus iar forma la rece . Compotul l-am folosit la prepararea glazurii de gelatina conform instructinilor de pe plic, adica am amestecat zaharul cu praful de gelatina am turnat compotul + putina apa (avem nevoie de 500 ml de lichid) si am pus pe foc pana a dat in fiert . Tot acest lichid fierbinte l-am turnat peste blat si visine. Se lasa putin pana se ma raceste apoi se introduce iar forma la frigider.


Pentru crema, am amestecat toate ingredientele de mai sus, adica branza, iaurtul, zaharul, cacaoa . Gelatina am hidratat-o in putin lapte apoi am dizolvat-o pe foc. Am luat cateva linguri (2-3) din crema de branza si am amestecat cu gelatina apoi am turnat tot amestecul peste crema de branza si am mixat bine. Crema obtinuta se pune peste visine si se da la rece pentru 3-4 ore.


Am ornat cu visine din compot si o glazura de ciocolata.Peste glazura am pus o folie cu basici ( ideea am luat-o de la Dia). Este foarte usor si racoros! Noua ne-a placut sper ca si voua !

 

TIPS-URI

1

pentru blat se pot folosi si piscoturi in loc de biscuiti

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu visine si crema de branza" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (34)

getix 1

03.06.2013, 21:31

elucubratii

mihaelar63 1

07.06.2013, 17:47

Si daca azi ploua , tot ar merge

getix 1

07.06.2013, 21:31

ca bine zici Mihaela

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Valurile Dunarii (Donauwellen)
  • 14

    J

  • 15

    V

  • 16

    S

  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

RETETA RECOMANDATA
Tort cu jeleu de ciocolata si de fructe