La multi ani Bucataras.ro, la 3 ani de la "debut" !

de gaby_duceag in Torturi, 18 Dec 2011 | 3083 vizualizari

 

Marti, 20 dec., bucataras.ro implineste 3 anisori. In zi de sarbatoare, duminica, am ales sa-l sarbatoresc urandu-i sa aiba parte de multe bucate bune, multi oameni veseli si multi ani prosperi si buni. PS.Cine aduce ceva de MANCARE?:))

 

INGREDIENTE

blat

  • 3 oua
  • 100 gr zahar
  • 4 linguri faina
  • 3 linguri amidon
  • 2 linguri cacao
  • o lingurita praf copt

panna cotta

  • 250 ml lapte
  • 600 ml frisca lichida indulcita
  • 250 gr mure
  • 4 linguri zahar
  • 3 plicuri gelatina
  • esenta vanilie
  • 30 ml Angelli fructe de padure.

decor 250-300 ml frisca

Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA La multi ani Bucataras.ro, la 3 ani de la "debut" !:

Blat.


Se pun intr-un bol ouale impreuna cu zaharul. Se mixeaza intai la treapta mica, apoi marind viteza, timp de 10 minute. (Trebuie sa se topeasca zaharul).


Se cerne faina impreuna cu cacaua, praful de copt si amidonul si se adauga peste oua.


Se unge forma de tort cu ulei (o forma de 22-24 cm) , se tapeteaza fundul cu faina si se toarna compozitia.


Se introduce in cuptorul preincalzit si se coace timp de aprox 30 min. la foc mic (faceti proba cu scobitoarea.


Se raceste si se rastoarna pe un gratar lasandu-se la racit.


Panna Cotta



Se tapeteaza un vas, cu fundul aproximativ egal cu diametrul blatului de tort, cu folie alimentara.


Gelatina se pune la hidratat in 50 ml lapte.


Se pun murele, impreuna cu 2 linguri zahar, intr-o craticioara si se amesteca la foc mic timp de 2 - 3 min (sa dea un clocot).


Se raceste si se trece totul printr-o sita cu ochiuri mai marisoare pentru a elimina samburii.


Se pune laptele (200 ml ramasi ) la foc, impreuna cu zaharul. Dupa primul clocot se fierbe 2 minute.


Se adauga frisca si se pune din nou la foc lasand DOAR pana la punctul de fierbere. Nu trebuie sa clocoteasca.


Se adauga gelatina si se omogenizeaza. Am oprit 100 ml iar in restul am adaugat pasta de mure.


Se lasa sa se raceasca si se toarna in vasul tapetat.


Se lasa la rece pana se incheaga bine dupa care se pune blatul care se insiropeaza bine cu cei 100 ml amestec in care am adaugat si Angelli.


Se introduce din nou la rece si se lasa 2-3 ore.


Cu o miscare ferma se rastoarna pe un platou dupa care se orneaza cu frisca mixata.


 
Daca ti-a placut reteta noastra "La multi ani Bucataras.ro, la 3 ani de la "debut" !" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Clipper 41mm W/Beard

- 20 %
299.99 lei
239.99 lei

Blender Profesional Oster Pro

- 300 lei
1299.99 lei
999.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (92)

Ionutza 1

23.12.2011, 18:58

La multi aaani si prajituri !

Ina 1

24.12.2011, 21:59

Craciun Fericit, urato! &[]

gaby_duceag 1

24.12.2011, 23:27

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

TOP
utilizatori

RODIMUR

6830 puncte

Rocsi

4730 puncte

mirela0911

4180 puncte

 Adi

3690 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Salata Mimoza
  • 18

    MA

  • 19

    MI

  • 20

    J

  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

RETETA RECOMANDATA
Tort Tweety, pentru un pui de 2 ani!