Tort

de yammy in Torturi, 1 Dec 2009 | 2459 vizualizari

 

Racoros

 

INGREDIENTE

  • 1 ou
  • 1 cana de zahar
  • 1/2 cana ulei
  • 1 cana lapte (caldut)
  • 2 cani faina
  • 1 lingura bicarbonat
  • 3 lg gem
  • 3 lg cacao
  • Sirop:
  • 1 pahar cafea
  • Crema:
  • 600 gr frisca lichida
  • 300 gr capsuni
  • 150 gr zahar
  • Ornament:
  • capsuni
  • 100 gr ciocolata alba
  • 100 gr ciocolata cu lapte
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort:

Pt negresa:
-Se freaca oul cu zaharul, se adauga uleiul, laptele si gemul
-se amesteca bine, apoi se adauga bicarbonatul, faina si cacaoa
-compozitia se pune in tava unsa cu ulei si tapetata cu faina/ hartie de copt
-se coace la 175 grade cam 35 min

Crema:
-se spala capsunele,se adauga zaharul si se dau prin blender, apoi se pune pasta de capsuni intr-o craticioara, se da la foc mediu si se fierbe pana se inngroasa putin apoi se lasa la racit
-se bate frisca se amesteca cu pasta de capsuni rece
-negresa se lasa la racit si se taie in 2 se insiropeaza cu cafeaua, se pune un start subtire de crema, pe margine de jur imprejur se pun capsuni intregi apoi se toarna crema (nu toata)
-se pune blatul superior
-taiem o fasie de hartie de copt ingusta cat inaltimea blatului, si lunga atata cat sa putem infasura odata marginea blatului
-topim ciocolata alba, si ungem hartia de copt intr-un start destul de gros si indreptam cu un liniar sau ceva drept (hartia trebuie pusa pe un plan drept, pe masa sau blatul din bucatarie), cu un piaptan de cofetarie (eu folosesc un piaptan pt par cret, cu dinti f rari; dar il folosesc doar la bucatarie ) trecem de-a lungul ciocolatei si lasam sa se intareasca bine de tot
-topim ciocolata cu lapte si turnam deasupra celei albe intr-un start mai subtire, indreptam cu un liniar, si rapid infasuram tortul cu hartia, avand mare grija...lasam sa se intareasca si luam incet hartia jos
-deasupra turnam restul de crema ce a mai ramas, ornam cu capsuni si ciocolata topit

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (5)

liana_geicu 1

02.12.2009, 15:57

elena1988 1

10.02.2011, 16:18

Bya Ralu 1

20.08.2012, 12:01

la multi ani!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Rux

Rux 9

12420 puncte

oanapl

8690 puncte

Rocsi

8420 puncte

Constelatialeu

7600 puncte

mihaelar63

5970 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro