Cheesecake cu ciocolata

de Furnicuti in Torturi, 9 Feb 2011 | 8799 vizualizari

 

Un adevarat dezmat plin de ciocolata. Desi trebuie sa asteptam destul de mult ca sa se raceasca si sa se intareasca crema, merita :)

 

INGREDIENTE

  • 220 g biscuiti cu cacao
  • 120 g unt
  • 2 pachete branza dulce (500 g)
  • 200 g zahar
  • 4 oua
  • 200 ml smantana pentru gatit
  • 160 g + 100 g ciocolata neagra 
  • 100 g ciocolata cu lapte
  • 150 ml frisca lichida
  • 2 lingurite de ness (optional)

 

Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cheesecake cu ciocolata:

Maruntim biscuitii. Topim untul la foc mic, si pentru ca ne place, adaugam in untul topit 2 - 3 patratele de ciocolata neagra (din cele 160g), tocata marunt, amestecand pana se dizolva. Turnam amestecul peste biscutiti si omogenizam bine. Ungem forma de cheesecake cu unt si asezam aluatul din biscuiti in forma, avand grija ca stratul sa fie uniform. Dam la cuptorul incins la 160 de grade timp de 10 minute, dupa care lasam sa se racoreasca.

Intre timp pregatim umplutura pentru cheesecake. Taiem bucatele mici ciocolata cu lapte si 160 g ciocolata neagra si le topim intr-un vas la bain-marie, amestecand mereu.

Branza o mixam cu zaharul si galbenusurile pana cand se omogenizeaza bine. Adaugam smantana, nessul si albusurile batute spuma. La final adaugam ciocolata topita, amestecam, si turnam umplutura peste blatul de biscuiti.

Coacem la foc mediu, cam 170 de grade, timp de o ora, pana cand se incheaga umplutura. Pentru ca sa nu se crape, verificati ca este gata, mai lasati cateva minute la cuptor, apoi nu mai deschideti cuptorul si stingeti focul.

Pentru topping pregatim un ganache de ciocolata, adica punem frisca la foc mic. Cand ajunge la punctul de fierbere, adaugam 100 g ciocolata neagra, taiata bucatele si amestecam pana se dizolva. Lasam sa se raceasca si sa se intareasca timp de cateva ore. Turnam ganache-ul peste cheesecake si dam la rece pana cand servim.

TIPS-URI

1

Pentru ca sa nu se crape cheesecakeul lasati-l cam o ora in cuptor, sa se raceasca.

2

Scoatem de la cuptor si cu un cutit ingust desprindem marginile cheesecakeului de pereti, tot ca sa nu se crape, si lasam sa se raceasca, dupa care transferam pe o farfurie.

3

Cel mai bine e sa faceti cheesecakeul cu o zi inainte de a-l servi, pentru a avea timp sa se raceasca si sa se intareasca ganacheul pe deasupra

Daca ti-a placut reteta noastra "Cheesecake cu ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (28)

Furnicuti 1

10.02.2011, 21:32

TheMaggimag, am o forma de 24cm cu peretii detasabili, am uitat sa scriu in reteta

lia maria 1

11.02.2011, 09:37

ce buna eeeee

adry88 1

04.07.2011, 16:18

un deliciu

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Tort de ziua mea