Tort de mere cu frisca

de Rahela Velicu in Torturi, 13 Feb 2017 | 1251 vizualizari

 

V-am spus vreodata ca tortul de mere se afla in topul preferintelor mele? Reteta si aici - http://noiinbucatarie.ro/tort-de-mere/

 

INGREDIENTE

  • 5 oua
  • 5 linguri de zahar + inca 5
  • 5 linguri de ulei + inca 2 linguri de ulei
  • 5 linguri de faina
  • 1 plic de praf de copt
  • 3 mere mari
  • un praf se scortisoara ( optional)
  • un praf de sare
  • 3-4 linguri de finetti
  • 200 ml frisca lichida
  • colorant alimentar
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort de mere cu frisca:


Mai intai, ungem o tava cu 2 linguri de ulei. Nu folositi tava cu peretii detasabili ca va curge compozitia. Adaugam merele curatate de coaja si taiate felii, iar deasupra merelor presaram 5 linguri de zahar.


Dam la cuptor la 200 de grade, pentru 20-25 de minute.


Intre timp, pregatim compozitia pentru blat. Batem albusurile spuma cu un praf de sare. Mixam bine si galbenusurile cu zaharul pana cand acesta se topeste. Adaugam galbenusurile peste albusuri, adaugam si cele 5 linguri de ulei si amestecam usor.


Adaugam treptat cele 5 linguri de faina cu varf si praful de copt, incorporam usor cu o lingura de lemn. Peste merele caramelizate, adaugam un praf de scortisoara si apoi turnam compozitia.


Dam la cuptor pentru inca 25-30 de min. sau pana cand trece testul cu scobitoarea. Imediat, trecem lama cutitului pe marginea tavii sa dezlipim blatul de cratita si rasturnam tortul pe platou. Se vor desprinde foarte bine merele.


Ungem deasupra cu finetti si ornam cu frisca batuta.


Pofta buna!

 

TIPS-URI

1

Puteti elimina colorantul alimentar daca nu va place.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de mere cu frisca" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (12)

kytz 1

14.02.2017, 09:58

Cel mai bun tort!

Rahela Velicu 1

14.02.2017, 10:01

Asa zic si eu:cel mai bun si rapid tort

Rahela Velicu 1

14.02.2017, 10:02

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

TOP
utilizatori

Lau

Lau 9

8010 puncte

Rocsi

6200 puncte

Constelatialeu

5610 puncte

mihaelar63

5260 puncte

RODIMUR

4790 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Tort aniversar cu capsuni si ciocolata