Tort cu iaurt si afine

de aalliinnaa07 in Torturi, 2 Mar 2014 | 3074 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 4 oua
  • 120 g zahar
  • 120 g faina
  • 1 lingurita praf de copt
  • Crema:
  • 900 g iaurt
  • 150 g zahar pudra
  • 150 g dulceata de afine sau 100 ml suc de afine
  • gelatina pentru 1 kg
  • Glazura:
  • 100 g ciocolata amaruie
  • 100 ml frisca lichida
Portii: 6
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu iaurt si afine:

Blat:


Ouale le amestecam cu zaharul, apoi le punem la bain-marie si le incalzim putin. Dupa ce s-au incalzit le luam de pe bain-marie si le mixam pana cand amestecul se raceste si isi dubleaza volumul. Apoi adaugam faina si praful de copt si amestecam bine cu o lingura de lemn.


Compozitia o turnam intr-o tava unsa cu putin unt si tapetata cu faina. Blatul il coacem aproximativ 20 de minute. Dupa ce s-a copt il scoatem din tava si il lasam la racit.


Crema:


Iaurtul il amestecam cu dulceata de afine si zaharul pudra.


Gelatina o punem in apa rece sa se inmoaie timp de 10 minute, apoi o scoatem din apa si intr-un vas o punem la topit la bain-marie. Dupa ce s-a topit adaugam cu o lingura putin iaurt si amestecam cu telul. Apoi se adauga pe rand si restul de iaurt amestecand continuu. O lasam la racit in frigider 2 ore sa se intareasca putin pentru a o putea pune pe blat.


Glazura:


Fierbem frisca lichida, apoi o turnam peste ciocolata rupta bucati si amestecam pana cand aceasta se topeste.


Asamblam tortul astfel: blatul, peste blat intindem crema de iaurt, apoi glazura calda. Tortul il mai punem la frigider inca vreo 2 ore dupa care se poate servi. Eu l-am lasat peste noapte in frigider, doar a doua zi l-am taiat.


Pofta buna!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu iaurt si afine" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Crockpot Express

- 20 %
999.99 lei
799.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (15)

tiby 1

02.03.2014, 21:42

_Alina_ 1

03.03.2014, 11:21

aalliinnaa07 1

03.03.2014, 15:54

Va multumesc!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

8031 puncte

Constelatialeu

7634 puncte

Rocsi

5891 puncte

Lau

Lau 9

5141 puncte

 Merisor

4748 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Turta dulce
  • 30

    S

  • 01

    D

  • 02

    L

  • 03

    MA

  • 04

    MI

  • 05

    J

  • 06

    V

RETETA RECOMANDATA
Tort rapid cu crema de iaurt si capsuni