Tort aniversar Skittles cu afine

de anuta in Mancare copii, 30 Iun 2019 | 3091 vizualizari

 

Pentru ca ne aniversam ziua in miezul verii trebuie ceva fara coacere,ceva bun si colorat si am gasit varianta asta,delicios si racoros !

Meniu pentru copii!

 

INGREDIENTE

  • blat:
  • 150 g biscuiti
  • 200 g miez de nuca prajit si maruntit
  • 100 g unt
  • 50 g ciocolata alba
  • decor margine:
  • rulouri de napolitana cu vanilie si cacao
  • umplutura:
  • 200 ml frisca 
  • 6 linguri de dulceata de afine (sau o cana de afine fierte cu o cana de zahar si un pic de apa, pana se leaga si se lasa sa se raceasca),
  • un plic de gelatina(10 g)
  • o mana de afine proaspete,
  • o mana de bombonele Skittle
  • decor:
  • 100 g ciocolata alba
  • bombonele Skittles
  • o mana de afine proaspete
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort aniversar Skittles cu afine:

Se pregateste o forma de tort cu diametrul de 23 cm.

Biscuitii se maruntesc si se amesteca cu untul si ciocolata topita la microunde si miezul de nuca prajit si maruntit. Se intinde aluatul obtinut in forma, presandu-se cu o lingura in strat uniform, iar marginea formei se decoreaza cu batoane de napolitana. Se mixeaza bine frisca, se amesteca cu dulceata de afine, se adauga gelatina hidratata cu 100 ml apa rece si apoi topita la bain marie.

Se toarna in forma peste biscuiti, se presara fructele de afine si bombonele, se preseaza un pic cu lingura  si dam la rece o ora.

Se decoreaza tortul cu ciocolata alba topita la bain marie impreuna cu 2 linguri de frisca lichida, se toarna deasupra cat este fierbinte si decoram cu bombonele colorate Skittles si afine proaspete. Este un tort foarte racoros, fara coacere si l-am pregatit pentru baiatul meu de 4 ani!!

Se serveste dupa ce a stat 2 ore la frigider!!     

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort aniversar Skittles cu afine" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (13)

anuta 1

04.07.2019, 08:23

Multumesc dragi bucatarasi!!! Este f bun pe canicula ,sa avem ceva dulce ,dar nu ma dau la o arte si de o rulada racoraosa cu dulceata de portocale si bineinteles blatul pufos,il coc la bucataria de vara

dantes 1

18.07.2019, 07:09

Super!

Xandrinne 1

18.07.2019, 08:23

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cheesecake cu fructul pasiunii

ieri la 18:49

Gogosi pufoase, reteta mamei

de laura_n 7

ieri la 17:06

Tort sarat cu mazare si crema de branza, un aperitiv festiv si gustos

de Rocsi 9

pe 17.04 la 21:00

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Spaghete cu carne tocata si sos de rosii