Tort aperitiv

de divainbucatarie in Aperitive / Garnituri, 22 Dec 2010 | 6197 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 paine rotunda neagra de 250 gr.
  • 500 g zacusca
  • 450 g icre
  • 500 g pate ficat
  • 300 g branza cremoasa (branzica de casa, crème Bonjour, Fagaras,etc)
  • masline negre si verzi,
  • ardei gras, pentru ornat
Portii: 8
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort aperitiv:

Cu un cutit bine ascutit se indeparteaza calota painii, ramanand astfel un blat pe care l-am taiat in 4 felii aproximativ egale.


Se ung pe rand feliile, prima cu branza cremoasa, a doua cu zacusca, a treia cu icre si se imbraca apoi tortul astfel obtinut in pate de ficat. Se orneaza in functie de imaginatie si de timp cu masline si ardei si se lasa cca. 1 ora la temperatura camerei sa se moaie si sa patrunda ingredientele in blat. Se taie apoi si se serveste.


Se pot inlocui unele din ingrediente cu piure de naut, de susan, cu fasole batuta sau piure de spanac etc. Importante sunt zacusca si branza, ii confera un gust aparte intre dulce si sarat. Incercati-l si savurati-l in mai multe variante.


Pofta buna !

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort aperitiv" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Slow Cooker 3.5L White

- 15 %
299.99 lei
254.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (23)

Lau 1

18.12.2013, 08:33

Place

babi5 1

14.12.2014, 15:40

Panacris 1

09.02.2015, 12:51

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

RODIMUR

6520 puncte

Lau

Lau 9

6410 puncte

Rocsi

6390 puncte

MotanLaOale

5270 puncte

Panacris

4290 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Supa de pui cu galuste
  • 14

    J

  • 15

    V

  • 16

    S

  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

RETETA RECOMANDATA
Rulouri de cascaval cu salata de telina si mar