Tort aperitiv

de _Alina_ in Aperitive / Garnituri, 3 Mai 2013 | 6856 vizualizari

 

Numai bun de pus pe masa de sarbatori!

 

INGREDIENTE

Blat

  • 3 oua medii
  • 100 g faina
  • 100 ml ulei
  • 100 ml lapte
  • 1/4 lgt sare
  • 1/8 lgt chimen pudra
  • 1 lgt praf de copt

Umplutura

  • 290 g urda de vaci
  • 80 g iaurt
  • 60 g boabe de porumb fiert
  • 40 g rosii uscate
  • 25 g susan prajit
  • 5 g gelatina alimentara

Decor:

  • 285 g urda de vaci
  • 70 g iaurt
  • 50-100 g quinoa expandat
  • cateva frunzulite de menta
  • .............
  • 80 ml lapte fierbinte
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort aperitiv:

1. Preincalzim cuptorul la 190°C.


2. Separam albusurile de galbenusuri.


3. Batem albusurile spuma ferma cu sarea.


4. Separat mixam galbenusurile cu uleiul, turnand putin cate putin, ca pentru maioneza.


5. Incorporam faina amestecata cu praful de copt in galbenusuri, apoi putin cate putin laptele si chimenul.


6. Inglobam 1-2 linguri de albusuri batute in compozitia cu galbenusuri, amestecand circular cu o spatula, apoi incorporam toata compozitia in albusuri cu miscari putine si ample (ca sa nu isi piarda volumul).


7. Punem compozitia intr-o tava cu diametrul de 17 cm tapetata cu hartie de copt si introducem in cuptor, pe raftul din mijloc, timp de 35-45 min. Introduceti o scobitoare in mijlocul blatului, daca iese curata => blat copt.


8. Scoatem din cuptor si lasam sa se raceasca complet, apoi il taiem.


Umplutura si decor


1. Punem urda si iaurtul intr-un vas si le mixam cu ajutorul unui mixer vertical.


2. Taiem rosiile cubulete si le adaugam in compozitie alaturi de porumbul bine scurs si de susanul prajit. Adaugam gelatina alimentara preparata conform instructiunilor, amestecam bine si dam la frigider pana in momentul folosirii.


3. Pentru decor procedam la fel ca la pasul 1.


Asamblare:


1. In vasul in care am copt blatul, punem o folie de aluminiu /alimentara, punem prima felie de blat si o ungem cu 40 ml lapte fierbinte. Asteptam 5-8 minute sa se absoarba laptele apoi punem umplutura si urmatoarea felie pe care o vom unge mai apoi cu restul de lapte fierbinte. Dam la frigider 1 h.


2. Scoatem blatul din vas pe un platou, il imbracam in crema de urda il bagam din nou la frigider macar 1 ora. Imbracam apoi marginile tortului in quinoa expandat, iar deasupra punem frunzulitele de menta.


 

TIPS-URI

1

  Daca doriti puteti adauga in umplutura sunca presata, piept de pui, etc..

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort aperitiv" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (34)

MonaMimi 1

05.05.2013, 15:01

Alinutza80 1

08.05.2013, 16:42

babi5 1

30.08.2013, 17:53

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

6950 puncte

Rocsi

6410 puncte

 merisor

5050 puncte

Constelatialeu

4410 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
RETETA RECOMANDATA
Rosii cu mozzarella