Placinta cu telemea de oaie

de Bucataras in Aperitive / Garnituri, 11 Noi 2013 | 10815 vizualizari

 

Mai, dragilor, am facut o nebunie de placinta. Rau am facut, ca am si mancat-o... :))

 

INGREDIENTE

  • 1 pachet aluat de placinta congelat (400 g)
  • 200 g branza telemea de oaie Delaco
  • 3 oua
  • 3-4 linguri smantana
  • marar tocat
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta cu telemea de oaie:

Am comis-o in seara asta! A scos Iri o foaie de placinta din congelator si eu m-am uitat cu ce s-o ungem...Si uite asa am luat si niste branza, oua, verdeata si niste smantana si am facut o  bunatate de placinta. Pe care am si mancat-o, dupa cum va ziceam... :D

Branza telemea am dat-o pe razatoarea mare si am amestecat-o cu 2 oua intregi si albusul de la al treilea ou, marar tocat si smantana.

Am uns o tava cu putin unt si am intins jumatate din foaia de aluat. 

Am turnat compozitia de branza si am intins-o pe foaie.

Am rotunjit cealalta jumatate de foaie si am pus-o deasupra.

Cu galbenusul de ou ramas am uns pe deasupra.

Am pus tava cu placinta in cuptorul incins la 220 g (asa cum scrie pe ambalajul foii de aluat) si am lasat-o cam 20 de minute la rumenit.

 

 

RETETA IN IMAGINI

Placinta cu telemea de oaie-0
Placinta cu telemea de oaie-1
Placinta cu telemea de oaie-2
Placinta cu telemea de oaie-3
Placinta cu telemea de oaie-4
Placinta cu telemea de oaie-5
Placinta cu telemea de oaie-6
Placinta cu telemea de oaie-7

COMENTARII (39)

Ligia Bxl

Ligia Bxl 1

16.11.2013, 12:55

Dia si eu m-am gandit la asta

Ligia Bxl

Ligia Bxl 1

16.11.2013, 12:55

Dia si eu am o reteta de foietaj

kukibella

kukibella 1

16.12.2013, 19:45

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Placinte cu carne si carnati
  • 12

    J

  • 13

    V

  • 14

    S

  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!