Tort Ariel

de cec in Torturi, 11 Aug 2011 | 3408 vizualizari

 

Acest "Tort Ariel" l-am facut pentru o fetita care o indrageste pe mica sirena, sper sa ma fi incadrat in cerinte (sa fie multumita)

 

INGREDIENTE

  • blat pandispan
  • 5 oua
  • 150g zahar
  • 150g faina
  • zahar vanilat
  • blat negreasa (alba)
  • 3 oua
  • 120g zahar
  • 120ml ulei
  • 120ml apa
  • 165g faina
  • 6g praf copt
  • zahar vanilat
  • crema 1 (iaurt)
  • 350g iaurt
  • 250ml frisca
  • 1 plic gelatina
  • 8 linguri sirop de visine
  • 5 linguri zahar (dupa gust)
  • crema 2 (ganache)
  • 300g ciocolata
  • 250 ml frisca
  • sirop
  • 200g zahar
  • 500ml apa
  • esenta rom
  • coaja lamaie
  • visine
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort Ariel:

Preparare Tort Ariel:


Blat pandispan


Am batut albusurile spuma, am adaugat zaharul si zaharul vanilat, apoi dupa ce am mixat bine am adaugat cate un galbenus mixand pt incorporare pana am adaugat toate galbenusurile. Am adaugat cate o lingura de faina amestecand usor cu lingura de lemn, am pus in tava de 28 cm tapetata cu hartie de copt si am dat la cuptor la foc potrivit


Blat


am facut jumatate cu cacao si jumatate alb


pt cel alb: am amestecat intr-un castron faina, praful de copt si cacaua. Am separat albusul de galbenus, albusul l-am batut spuma cu un praf sare, galbenusurile le-am frecat cu zaharul si zaharul vanilat, am adaugat uleiul putin cate putin formand o maioneza dulce, apoi am adaugat apa si am mixat. Am adaugat faina amestecata cu praful de copt si dupa ce am omogenizat bine am adaugat si albusul batut spuma amestecand usor pana la incorporare. Am pus in tava dreptunghiulara tapetata cu hartie de copt si am copt la foc potrivit


Crema 1


Am pus la hidratat gelatina in 3 linguri de apa. Am amestecat iaurtul cu siropul si zaharul, am batut frisca. Am luat cateva linguri de iaurt si le-am amestecat cu gelatina topita pe baie de abur, apoi am adaugat-o intregii compozitii, am amestecat bine, am adaugat si frisca si am omogenizat compozitia


Crema 2


Am topit ciocolata pe baie de abur. Am batut frisca apoi am adaugat ciocolata topita mixand pt omagenizare


Sirop


Am caramelizat putin zaharul, am adaugat apa si dupa ce s-a topit bine zaharul am stins focul si am adaugat esenta de rom si coaja de lamaie. Am lasat sa se raceasca


Asamblare


Am taiat in 3 blatul rotund. Am pus pe platou blat, am insiropat am pus crema de iaurt, visine, blat, insiropat, crema ganache, si iar blat insiropat

iar pt papusica am decupat cercuri de diferite marimi din blatul negreasa si am procedat la fel (blat insiropar, crema....pana am terminat crema si cercurile de blat), am uns cu unt si am imbracat in pasta de zahar

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Ariel" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Clipper 41mm W/Beard

- 33 %
299.99 lei
199.99 lei

Hair Clipper 41mm

- 20 %
249.99 lei
199.99 lei

Sandwich-Maker Panini

- 26 %
269.99 lei
199.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (15)

Rocsi 1

11.08.2011, 19:25

fara cuvinte ma lasi cu torturile tale

adry88 1

11.08.2011, 21:20

foarte foarte frumos si bun

cec 1

12.08.2011, 15:08

va multumesc pt aprecieri

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

mirela0911

11040 puncte

Rahela Velicu

9810 puncte

Constelatialeu

9520 puncte

Lau

Lau 9

9430 puncte

MotanLaOale

9050 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Dovlecei crocanti
  • 11

    MI

  • 12

    J

  • 13

    V

  • 14

    S

  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

RETETA RECOMANDATA
Tort cu mousse de ness