Tort Boema

de Andreea Caroline in Torturi, 25 Sep 2013 | 7043 vizualizari

 

Cand am vazut reteta la prajitura Boema la Ina atit de mult mi-a placut ...Asa ca intr-o zi speciala am zis sa fac un tort ce mi-l doream de mult...iar asteptarea a meritat !!!

 

INGREDIENTE

Blat:

  • 5 oua
  • 8 linguri faina
  • 8 linguri zahar
  • 3 linguri apa rece
  • 3 linguri cacao
  • sare

Crema:

  • 500 ml frisca lichida
  • 1 ou
  • 100 gr unt
  • 3 linguri ness
  • 8 linguri zahar

Ornat:

  • 400ml frisca lichida
  • ciocolata rasa

Sirop:

  • 7 linguri zahar
  • 200 ml apa
  • 1 fiola esenta rom
Portii: 1
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort Boema:

Blat:


Se separa albusurile de gallbenusuri.Albusurile se bat spuma cu un varf de sare,adaugam zaharul si mixam pana ce obtinem o spuma lucioasa si tare.Adaugam pe rand apa,galbenusurile,faina si cacaua.Mixam bine toate ingredientele.


Ungem cu unt o tava rotunda pentru cuptor si presaram faina.Adaugam compozitia si dam la cuptorul incins in prealabil la 180 grade.Cand e gata scoatem blatul ( facem testul cu scobitoarea) si lasam sa se raceasca.


Crema:


Punem un vas pe foc si adaugam untul, oul,zaharul,nessul.Amestecam continuu la foc mic pana ce toate ingredientele s-au amestecat foarte bine.Dam vasul de pe foc si lasam sa se raceasca.


Separat mixam frisca lichida pana ce devine tare ( sa nu curga din vas) si cand crema s-a racit o adaugam la frisca si mixam.


Sirop:


Topim zaharul in apa adaugand si fiola de rom.


Punem blatul pe un platou ,il insiropam dupa care punem un strat din crema de ness.Ornam cu un strat de frisca batuta spuma si ciocolata rasa.


Se da cateva ore la frigider.Foarte bun daca va sta la frigider pana a doua zi.



 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Boema" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (53)

Andreea Caroline 1

25.09.2013, 23:01

Laura

-tony- 1

01.10.2013, 13:55

TIEDM

Andreea Caroline 1

17.08.2014, 22:20

COMENTEAZA

Portia de lumina

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

14800 puncte

Camelya

10120 puncte

Lau

Lau 9

8870 puncte

mirela0911

8470 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Aperitiv biscuiti sarati
  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

  • 27

    J

  • 28

    V

  • 29

    S