Tort Boema

de Andreea Caroline in Torturi, 25 Sep 2013 | 7186 vizualizari

 

Cand am vazut reteta la prajitura Boema la Ina atit de mult mi-a placut ...Asa ca intr-o zi speciala am zis sa fac un tort ce mi-l doream de mult...iar asteptarea a meritat !!!

 

INGREDIENTE

Blat:

  • 5 oua
  • 8 linguri faina
  • 8 linguri zahar
  • 3 linguri apa rece
  • 3 linguri cacao
  • sare

Crema:

  • 500 ml frisca lichida
  • 1 ou
  • 100 gr unt
  • 3 linguri ness
  • 8 linguri zahar

Ornat:

  • 400ml frisca lichida
  • ciocolata rasa

Sirop:

  • 7 linguri zahar
  • 200 ml apa
  • 1 fiola esenta rom
Portii: 1
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort Boema:

Blat:


Se separa albusurile de gallbenusuri.Albusurile se bat spuma cu un varf de sare,adaugam zaharul si mixam pana ce obtinem o spuma lucioasa si tare.Adaugam pe rand apa,galbenusurile,faina si cacaua.Mixam bine toate ingredientele.


Ungem cu unt o tava rotunda pentru cuptor si presaram faina.Adaugam compozitia si dam la cuptorul incins in prealabil la 180 grade.Cand e gata scoatem blatul ( facem testul cu scobitoarea) si lasam sa se raceasca.


Crema:


Punem un vas pe foc si adaugam untul, oul,zaharul,nessul.Amestecam continuu la foc mic pana ce toate ingredientele s-au amestecat foarte bine.Dam vasul de pe foc si lasam sa se raceasca.


Separat mixam frisca lichida pana ce devine tare ( sa nu curga din vas) si cand crema s-a racit o adaugam la frisca si mixam.


Sirop:


Topim zaharul in apa adaugand si fiola de rom.


Punem blatul pe un platou ,il insiropam dupa care punem un strat din crema de ness.Ornam cu un strat de frisca batuta spuma si ciocolata rasa.


Se da cateva ore la frigider.Foarte bun daca va sta la frigider pana a doua zi.



 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Boema" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (53)

Andreea Caroline 1

25.09.2013, 23:01

Laura

-tony- 1

01.10.2013, 13:55

TIEDM

Andreea Caroline 1

17.08.2014, 22:20

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Evantai cu legume
  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

  • 23

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

 Piept de pui umplut cu legume

de oanapl 5

ieri la 23:26

Somon la cuptor cu 4 garnituri

de Oana 8

ieri la 18:24

Snitele din muschi de porc in crusta de cascavea cu mustar si pesmet

pe 21.09 la 21:46

RETETA RECOMANDATA
Tort Boema