Tort Boema(reteta n° 300)

de lilik in Torturi, 21 Oct 2012 | 11035 vizualizari

 

Acesta este tortul facut pentru ziua mea si in plus este si reteta numarul 300...by Timea cu mici modificari...Timea iti multumesc pentru reteta minunata..

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat:
  • 4 oua
  • 8 linguri de zahar
  • 8 linguri de faina
  • 2 linguri cacao
  • 1 praf de sare
  • 3 linguri apa
Pentru insiropat:
  • 5 linguri zahar
  • 200 ml apa
Pentru crema:
  • 1 ou
  • 5 linguri de zahar
  • 60 gr unt moale
  • 3 linguri ness
  • 300 ml frisca lichida
Pentru decor:
  • 300 ml frisca lichida
  • 50 gr ciocolata cu lapte
  • 50 gr ciocolata neagra
  • glazura de ciocolata
Pentru glazura de ciocolata:
  • 1 lingura unt
  • 70 gr ciocolata neagra
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort Boema(reteta n° 300):

Pregatirea blatului:

separam albusurile de galbenusuri si mixam albusurile cu praful de sare spuma,apoi adaugam treptat zaharul mixand in continuare pana obtinem o bezea,dupa care adaugam galbenusurile si apa,mixam putin,apoi adaugam faina si cacao cernute,amestecand usor sa nu se lase.

Punem compozitia intr-o tava(26 cm) tapetata cu hartie de copt si dam la cuptorul incins la 175° timp de 20-25 de minute(valabil testul cu scobitoarea),apoi il lasam sa se raceasca.

Prepararea cremei:

cat timp blatul e in cuptor mixam putin oul,untul,zaharul si ness-ul,apoi punem pe foc mic si lasam sa dea cateva clocote,pana se topeste zaharul,apoi lasam sa se raceasca.

Intre timp pregatim si siropul:

caramelizam zaharul,apoi punem apa si lasam la foc mic pana se topeste tot zaharul,dupa care lasam la racit.

Cand compozitia pregatita mai sus este rece putem termina crema:

mixam 300 ml frisca peste care adaugam compozitia racita,apoi mai mixam 3-4 minute.

Batem si frisca pentru decor si ne apucam de asamblarea tortului:

Punem pe o farfurie blatul si punem inelul detasabil in jurul sau,apoi insiropam bine,intindem crema uniform,iar peste crema intindem frisca batuta,peste care radem cele 2 feluri de ciocolata.

Dam la rece cateva ore,apoi scoatem si indepartam cu grija inelul detasabil.

Punem pe baie de aburi untul si ciocolata la topit,apoi lasam cateva minute sa se raceasca,dupa care punem glazura intr-un cornet din hartie pt copt si decoram marginea tortului de jur imprejur.

Mai dam la rece cateva ore(o noapte chiar) dupa care servim cu maaare pofta.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Boema(reteta n° 300)" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (49)

alba_zori 1

26.10.2012, 07:29

am adaugat la favorite,ti-a iesit foarte frumos si bun,ma bucur pentru tine,te pup

lilik 1

28.10.2012, 10:54

Va multumesc tuturor pentru urari si aprecieri

Rahela Velicu 1

14.06.2021, 20:53

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura turnata, cu branza, coacaze negre si cirese

de oanapl 7

la 19:52

Salata cu cartofi, masline si somon

de oanapl 7

la 19:12

Ciorba cu perisoare din carne de porc  si taitei de casa

de Caty 1

pe 16.08 la 19:08

Prajitura  de post cu gem de prune si miez de nuca

de Caty 1

pe 16.08 la 09:57

TOP
utilizatori

mirela0911

2298 puncte

Panacris

1712 puncte

Constelatialeu

1155 puncte

 Merisor

1000 puncte

abstract01

974 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tiramisu reţeta adaptata