Tort brownie cu ricotta, zmeura si ciocolata

de daniastefania in Torturi, 9 Aug 2015 | 3603 vizualizari

 

INGREDIENTE

Pentru blat:

  • 3 oua
  • 150 g unt
  • 175 g zahar
  • 125 g faina
  • 100 g ciocolata cu lapte
  • 30 g cacao
  • 1 lingurita praf de copt

Pentru crema:

  • 250 g ricotta
  • 150 g zahar
  • 300 g zmeura
  • 1 plic gelatina
  • 200 ml frisca

Pentru ornat:

  • 100 g ciocolata cu lapte
  • 100 ml frisca
  • 1/2 plic intaritor frisca
  • Zmeura
Portii: 24
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort brownie cu ricotta, zmeura si ciocolata:

Incepem prin a face blatul. Intr-un vas cernem faina cu cacao si praful de copt. Intr-un alt vas topim untul cu ciocolata, apoi lasam sa se racoreasca.


Mixam ouale cu zaharul pana se spumeaza. Adaugam ciocolata cu untul, apoi amestecul cu faina. Amestecam bine totul, apoi turnam compozitia in tava tapetata cu hartie de copt. Dam tava in cuptorul preincalzit la 180 grade C timp de 30 minute. Apoi scoatem tava si lasam blatul la racit. In acest timp facem crema.


Spalam bine 150 gr zmeura si o mixam, apoi o dam prin strecuratoare sa scapam de seminte. Mixam ricotta cu zaharul, apoi adaugam zmeura. Punem gelatina la inmuiat in putina apa rece. Apoi fierbem o lingura de apa si dizolvam gelatina in ea. O adaugam apoi in compozitia cu ricotta. Batem frisca spuma si o adaugam compozitiei anterioare. Adaugam si zmeura ramasa. Tava in care am copt blatul o tapetam cu folie transparenta.


Asezam blatul, apoi peste crema. Dam la frigider 3 ore. Apoi topim pe bain-marie ciocolata si o turnam peste crema. Decoram cu frisca si zmeura. Un tort ciocolatos cu crema fina si racoroasa. Merita incercat!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort brownie cu ricotta, zmeura si ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (11)

- Andreea - 1

11.08.2015, 15:40

RuxyRux 1

12.08.2015, 19:37

Ce deliciu!

Gicuta69 1

19.08.2015, 13:40

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

katty

9600 puncte

MotanLaOale

6821 puncte

indrea_ms

4550 puncte

Rocsi

4514 puncte

Panacris

4121 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Diplomat cu portocale - Reteta cu nr. 300