Tort rosu

de Lau in Torturi, 25 Mai 2011 | 2010 vizualizari

 

La multi ani draga ruxy si miremirc

 

INGREDIENTE

  • BLAT
  • 6 oua
  • 10 linguri zahar
  • 7 linguri faina
  • 1 praf de sare
  • 1 zahar vanilat
  • esenta de vanilie
  • CREMA
  • 2 albusuri
  • 500 ml lapte
  • 100 g faina
  • 30 g cacao
  • 150 g zahar
  • 3 linguri margarina
  • SIROP
  • 50 ml coniac
  • 1 esenta de rom
  • DECOR
  • 1 plic tort jelee rosu
  • 4 linguri de zahar
  • 1 esenta de migdale
  • ciocolata
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort rosu:

BLAT-Se tapeteaza tava cu hartie de copt si se da drumul la cuptor. Se separa ouale. Albusurile se bat spuma cu praful de sare si apoi se adauga zaharul si se bate pana devine o spuma lucioasa. Se adauga galbenusurile unul cate unul, se adauga esenta, zaharul si la final faina cernuta. Compozitia se toarna in tava si se da la cuptor pana trece testul cu scobitoarea


CREMA-laptele se pune la incalzit. Albusurile se bat spuma cu un praf de sare, se adauga treptat zaharul. Peste albus se cerne faina amestecata cu cacao si se omogenizeaza. Laptele incalzit se incorporeaza in crema si se pun la foc mic pana se ingroasa, amestecand continuu. In crema calda se adauga margarina si se omogenizeaza


DECOR-plicul de jeleu se amesteca cu zaharul si esenta, se adauga 200 ml de apa si se pune la foc cca 1 min dupa care se toarna peste tort


Se taie blatul racit in 3


Asamblare-se aseaza prima foaie-se insiropeaza-se unge cu gemul de cirese-se adauga jumatate din crema -se adauga a 2 foaie -se insiropeaza-se unge cu gem de cirese -se adauga restul de crema-se aseaza a 3 foaie se insiropeaza-se toarna tort jelee si se decoreaza cum dorim


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort rosu" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Ultra Sonic Steam

- 20 %
799.99 lei
639.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (32)

LUK 1

27.05.2011, 17:54

Lau 1

28.05.2011, 10:42

luk

gaby_gabytza 1

04.06.2011, 15:14

vai da ce frumos arata.pakt k nu am si eu

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

 merisor

7160 puncte

MotanLaOale

6760 puncte

mirela0911

6120 puncte

Constelatialeu

5930 puncte

RODIMUR

5260 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Tort cu crema de banane si mousse de ciocolata