Tort brownies cu mini choux-uri

de Gicuta69 in Torturi, 10 Sep 2015 | 2830 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Mini choux-uri:
  • 250 ml apa
  • 100 ml ulei
  • 150 g faina
  • 4 oua
  • 1 praf de sare
  • Crema de vanilie:
  • 1l lapte
  • 100 g unt
  • 200 g zahar
  • 5 galbenusuri
  • 6 lg faina
  • pastaie de vanilie(zahar vanilat)
  • un praf de sare
  • Blat:
  • 100 g faina
  • 150 g zahar
  • 3 linguri cacao
  • 200 g ciocolata amaruie
  • 150 g unt
  • 3 oua
  • 1/2 plic praf de copt
  • un praf de sare
  • Sirop pentru inmuiat choux-urile:
  • 100 g zahar
  • 50 ml apa
  • Pentru ornat:
  • 200 ml frisca lichida
  • 50 g ciocolata (topita in cativa stropi de ulei)
Portii: 14
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort brownies cu mini choux-uri:

Mini choux-uri:


Apa si uleiul se toarna intr-o craticioara, se adauga sarea si se pune pe foc. Cand incepe sa clocoteasca dam deoparte si adaugam toata faina deodata, amestecam bine si lasam sa se raceasca. Cand s-a racit aluatul adaugam pe rand cate 1 ou, amestecand bine dupa fiecare.


Cu ajutorul posh-ului formam choux-uri (de marimea unei nuci mici) in tava tapetata cu hartie de copt.Le coacem in cuptorul incins (220 de grade) pentru cca 25-30 minute . Cand se racesc, se umplu cu crema de vanilie .


Crema de vanile:


Se pune laptele la fiert cu praful de sare . Galbenusurile se freaca cu zaharul pana acesta se topeste, se adauga faina si se pune peste laptele fierbinte. Se amesteca bine sa nu faca cocoloase.Cand crema s-a ingrosat ca o smantana se da deoparte si se adauga vanilia si untul.


Blat:


Rupem ciocolata bucatele si o punem intr-o craticioara imprena cu untul,la foc mic. Cand sunt topite, dam craticioara deoparte, adaugam zaharul ,sarea si omogenizam.Cand ciocolata s-a racorit adaugam pe rand cate un ou si amestecam bine dupa fiecare.Adaugam faina amestecata cu cacao si praful de copt si omogenizam bine. Turnam aluatul intr-o forma rotunda (23 cm) tapetata cu hartie si coacem la foc potrivit 20-25 minute.Facem testul cu scobitoarea. Cand se raceste blatul il taiem in doua.


Sirop:


Punem zaharul intr-o craticioara si il topim pe foc.Cand obtinem o culoare aurie,dam deoparte si stingem cu apa. Punem din nou vasul pe foc si il mai lasam cateva minute pana siropul se ingroasa. Dam deoparte si il lasam la racit.


Asamblare:


Intre cele doua foi de blat se intinde un strat uniform de crema de vanile, la fel si pe lateral.Inmuiem choux-urile pe jumatate in sirop (daca siropul se intareste il putel incalzi putin) si le lipim de jur imprejurul tortului.Deasupra punem frisca batuta,iar peste ,asezam restul de choux-uri pe care le vom stropi cu ciocolata topita.



 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort brownies cu mini choux-uri" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (27)

Gicuta69 1

11.09.2015, 08:21

Rocsi, Sidy

Bya Ralu 1

12.09.2015, 12:40

ce fain e

Gicuta69 1

12.09.2015, 17:46

Multumesc, Ralu !

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Oana

8060 puncte

AlexTeacher

7030 puncte

Rocsi

6130 puncte

AnaDavid

5540 puncte

Constelatialeu

5390 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Peltea de gutui

de RODIMUR 4

ieri la 21:06

Desert prajitura rasturnata cu prune

de Oana 8

ieri la 14:06

Desert clatite pufoase cu ciocolata

de Oana 8

ieri la 13:52

RETETA RECOMANDATA
Desert tort Egiptean