Tort cu capsuni si glazura de ciocolata

de Rocsi in Torturi, 22 Iun 2012 | 2860 vizualizari

 

Din ultimele capsunele aflate pe piata am zis sa fac un desert pentru ca, de acum vom gasi doar congelate si nu au aceeasi savoare.Va las acest desert pentru week-end si sper sa aveti parte de unul frumos!

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat:
  • 4 oua
  • 6 linguri zahar
  • 4 linguri ulei
  • 4 linguri apa minerala
  • 1 praf de copt
  • 1 esenta vanilie
  • 1 lingura cacao
  • 8-10 linguri faina
  • Crema:
  • 250 gr mascarpone
  • 250 gr branza de vaci
  • 4 linguri zahar pudra
  • 2 linguri zahar pudra cu aroma de vanilie
  • 1 esenta vanilie
  • 1 castron cu capsuni
  • jumatate de cana suc de capsuni(dati prin blender niste capsuni , apoi treceti-le prin tifon.daca nu folositi din comert)
  • Glazura:
  • 150 ml frisca lichida
  • 160 gr ciocolata amaruie
  • 1 lingura unt
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu capsuni si glazura de ciocolata:

Blat:


Intr-un bol mixam ouale cu zaharul spuma. Adaugam uleiul si apa minerala. Apoi incorporam praful de copt, esenta iar la sfarsit faina. Luam jumatate din compozitie si o amestecam cu cacaoa. Ungem o tava rotunda cu unt si punem hartie de copt. Punem compozitia alba in tava si o introducem in cuptorul incins. Lasam cam 12-15 minute pana prima foaie este coapta (facem testul cu scobitoare). Cand este gata o scoatem, apoi punem foaia maro si o coacem. Lasam ambele foi sa se raceasca dupa ce s-au copt.


Crema:


Amestecam mascarponele cu branza de vaci. Adaugam zaharul pudra simplu, cel vanilat si esenta si mixam pana obtinem o crema fina.


Glazura:


Intr-o cratita punem frisca lichida, untul si ciocolata rupta bucatele. Punem pe foc si lasam pana se topeste putin ciocolata iar glazura capata consistenta unei smantani. O dam deoparte si o lasam putin sa se racoreasca, cat sa fie numai calduta.


Asamblare:


Taiem fiecare blat in doua, dar nu in doua foi. Tapetam o tava detasabila cu folie alimetara. Punem prima foaie ,fiind formata din jumatate blat alb, jumatate blat de cacao (ca in poza).


Insiropam cu suc de capsuni, apoi o ungem cu jumatate din crema. Capsunile le spalam, indeparatam coditele si le taiem feliute. Le asezam peste crema, apoi venim cu restul de crema. Punem a 2 a foaie, tot jumatate alba, jumatate cacao si insiropam, insa punem un semn ca sa nu vina blat alb peste alb sau maro peste maro.Daca cel de dedesubt e alb, deasupra sa vine cel maro si invers. Dam la rece pentru circa jumatate de ora.


Scoatem tortul din tava, il punem pe un suport, iar sub suport o tava. Turnam glazura calduta si o lasam sa se scurga si pe margini, iar cu o lingura luam din glazura scursa in tava si tot punem deasupra tortului.


Ornam cu cateva capsunele, apoi dam la rece.


Pofta buna!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu capsuni si glazura de ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (45)

Rocsi 1

25.06.2012, 01:10

Multumesc Mirela

AndreeaMaria 1

25.06.2012, 12:11

woaaa imi placee!!

Rocsi 1

25.06.2012, 14:10

ma bucur!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Desert prajitura delicioasa zmeura
  • 19

    MI

  • 20

    J

  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Tort de Sf Ioan