Cheesecake cu ciocolata si cafea

de lia maria in Torturi, 18 Mar 2011 | 3541 vizualizari

 

Un dulce rafinat si foarte bun...

 

INGREDIENTE

  • Aluat  
  • 200g unt
  • 200g zahar
  • 5 oua
  • 250g faina
  • 250ml lapte
  • 50g cacao
  • 30g cafea solubila
  • 1 plic praf de copt
  • 1 fiola esenta vanilie
  •   Umplutura  
  • 500g branza de vaci
  • 50g smantana grasa
  • 300g zahar
  • 150g faina
  • 4 oua
  • Coaja de lamaie

 

Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cheesecake cu ciocolata si cafea:

Pentru umplutura, punem toate ingredientele in blender si le mixam pana se formeaza o pasta omogena.

Batem albusele tare, cu un praf de sare si le dam la rece. Separat,frecam untul cu zaharul, pana-si dubleaza volumul, adaugam pe rand galbenusele, vanilia, laptele si albusurile. Faina o amestecam cu praful de copt, cacaua si nesul si o incorporam cu ingredientele lichide, ajutand-une de o paleta, amestecand usor de jos in sus.

Tapetam o tava cu hartie de copt, golim ½ din aluat (eu nu am apreciat prea bine), peste el punem pasta de branza si deasupra acoperim cu restul de aluat.

Dam tava la cuptorul dinainte incalzit pentru 50’.

Cand s-a racit, ornam dupa preferinta. Eu l-am ornam cu finetti, nuca de cocos si bezele.

Pofta buna!

 

RETETA IN IMAGINI

Cheesecake cu ciocolata si cafea-0
Cheesecake cu ciocolata si cafea-1
Cheesecake cu ciocolata si cafea-2
Cheesecake cu ciocolata si cafea-3
Cheesecake cu ciocolata si cafea-4
Cheesecake cu ciocolata si cafea-5
Cheesecake cu ciocolata si cafea-6
Cheesecake cu ciocolata si cafea-7
Cheesecake cu ciocolata si cafea-8
Cheesecake cu ciocolata si cafea-9
Cheesecake cu ciocolata si cafea-10

COMENTARII (50)

cristinne

cristinne 1

21.04.2011, 11:32

vai ce misto arata!!!!

Criss

Criss 1

26.04.2011, 13:58

Super arata!

adry88

adry88 1

03.06.2011, 10:53

buna rau

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!