Tort cu crema duo, capsuni si glazura de ciocolata

de Rocsi in Torturi, 26 Mai 2013 | 5783 vizualizari

 

V-am adus pentru astazi un tort racoros, delicios si cu fructe de sezon!

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat:
  • 5 oua
  • 8 linguri zahar
  • 3 linguri ulei
  • 5 linguri faina
  • 1 lingura si 1/2 cacao
  • 1 praf de copt
  • 1 lingurita esenta de rom
  • Crema:
  • 400 ml lapte
  • 2 galbenusuri
  • 3 linguri amidon
  • 5 linguri zahar
  • 1 pastaie de vanilie
  • 200 gr mascarpone
  • 1 lingura zahar pudra
  • 200 gr zmeura congelata
  • 20 capsuni proaspete
  • 15 gr gelatina
  • 1 canita ness pregatit si indulcit dupa gust
  • Glazura:
  • 160 gr ciocolata cu lapte
  • 150 ml frisca lichida
  • 200 ml frisca lichida pentru decor
  • bobite de cafea
Portii: 10
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu crema duo, capsuni si glazura de ciocolata:

Blatul:


Separam ouale, galbenusurile le mixam impreuna cu zaharul pana se albesc. Incorporam uleiul, esenta de rom, faina, cacaoa si praful de copt. Albusurile le batem spuma cu un praf de sare si le incorporam usor in compozitia de galbenusuri. Ungem o tava rotunda cu margarina, o tapetam cu hartie de copt si punem compozitia de blat. Introducem tava in cuptorul incins pentru 20-25 de minute pana blatul este copt. Scoatem blatul cand este copt, il lasam sa se raceasca si il in doua.


Crema:


Intr-un bol punem galbenusurile cu zaharul si le batem cu telul mixerului vertical. Adaugam amidonul, cateva linguri de lapte, semintele de la pastaia de vanilie si le incorporam usor. Restul de lapte il punem la fiert cu pastaia de vanilie. Cand da in clocot scoatem pastaia, incorporam compozitia cu amidon si lasam la foc mic pana se ingroasa ca o budinca, timp in care amestecam mereu in ea. Dam crema deoparte, o acoperim cu folie alimentara si lasam sa se raceste complet. Mixam mascarponele cu zaharul pudra, apoi incorporam crema de vanilie rece.


Punem zmeura decongelata cu 10 capsuni in recipientul mic cu cutit al mixerului vertical si le facem ca un piure. Jumatate din crema de vanilie o amestecam cu piureul de fructe. Punem gelatina la hidratat separat: 10 gr in 100 ml apa rece si cele 5 gr in 50 ml apa rece timp de 10 minute. O punem apoi cate 20 de secunde in microunde sau pe baie de aburi pana se topeste . Cele 10 gr. de gelatina le amestecam cu crema de fructe, iar cele 5 gr. cu crema de vanilie ramasa.


Restul de 10 capsuni le spalam si le taiem bucati potrivite. Asezam prima foaie de blat pe un platou si un inel detasabil in jur. Insiropam cu putin ness, apoi punem 2 linguri crema de vanilie, 2 linguri crema cu fructe si tot asa pana punem jumatate din ele, asezam capsunile taiate si restul de crema dar tot la fel, 2 linguri crema de vanilie, 2 linguri crema cu fructe si tot asa pana este gata toata. Cand terminam cu cremele, insiropam si al 2 lea blat, il asezam deasupra si presam putin cu mana.


Glazura:


Ciocolata o maruntim in recipientul mic cu cutit de la mixerul vertical. O asezam intr-o cratita cu cele 150 ml frisca si punem pe foc pana ciocolata este topita complet, dar atentie sa nu inceapa sa fiarba. Lasam 5 minute la racorit, apoi turnam glazura uniform deasupra si bagam tortul in frigider cateva ore sau peste noapte.


Mixam cele 200 ml de frisca lichida, imbracam marginile tortului, ornam dupa preferinta si punem cateva boabe de cafea.


Sa aveti pofta!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu crema duo, capsuni si glazura de ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (64)

Rocsi 1

27.06.2013, 21:37

Multumesc

Gabrielle_Gabi 1

06.09.2013, 00:13

Doamne, am ajuns in Rai ?

Rocsi 1

06.09.2013, 10:48

Multumesc mult Gabrielle

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

MotanLaOale

9960 puncte

Rocsi

9430 puncte

RODIMUR

7650 puncte

mirela0911

7550 puncte

 merisor

7550 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Tort caucazian