Desert tort Mihai, 18 ani

de Constelatialeu in Torturi, 8 Iun 2018 | 3700 vizualizari

 

Cadou dulce pentru o frumoasa varsta, pentru un nou drum in viata.....La multi ani Mihai ! 
Daca Mihai este baiatul verisoarei lui Vali, cred ca ne este nepot din veri....nu prea ma pricep la chestiile astea ale arborelui genealogic......:D

 

INGREDIENTE

  • Blat diametru 26 cm
  • 10 oua
  • 10 linguri zahar
  • 12 linguri nuca macinata
  • 6 linguri faina
  • un varf de lingurita cu sare
  • Sirop
  • 150 ml sirop de cirese ( pregatit in casa)
  • 150 ml apa minerala
  • Crema de mascarpone
  • 500 g mascarpone
  • 1 cuite 397 g lapte condensat caramel DeLatte
  • 200 ml frisca lichida Creme Patiserie
  • colorant rosu
  • Crema de ciocolata cu lapte
  • 200 g ciocolata cu lapte
  • 200 ml frisca lichida Creme patiserie
  • Decor
  • cirese
  • caramel si fulgi ciocolata de la Unirea
Portii: 12
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert tort Mihai, 18 ani:

Blat: blatul l-am facut cu o zi inainte pentru ca se taie mai bine a doua zi.

Am mixat albusurile cu sarea pana am obtinut o spuma tare, apoi am adaugat zaharul si am continuat sa mixez pana am obtinut o bezea tare. Am incorporat galbenusurile cu miscari lente de jos in sus, apoi am adaugat faina cernuta si nuca macinata si am procedat la fel, incorporand cu miscari lente, de jos in sus.

Am tapetat o forma cu diametru de 26 cm, cu hartie de copt, apoi am turnat compozitia in forma, am dat forma la cuptorul preincalzit, la 180 grade C, este gata cand trece testul scobitorii. Se scoate din cuptor si se lasa la racit pana a doua zi cand se sectioneaza in 4 si se umple cu crema.

Sirop: Se dilueaza siropul de cirese cu apa minerala

Crema mascarpone: Intr-un castron se mixeaza mascarponele cu laptele condensat caramel. Separat se bate bine frisca lichida apoi se incorporeaza in crema mascarpone. Am adaugat niste colorant rosu si am omogenizat.

Crema de ciocolata : Intr-un castron de inox am pus ciocolata cu lapte, am adaugat frisca lichida si am pus castronul pe baie de aburi, pana ciocolata este topita, nu trebuie sa atinga punctul de fierbere. Se da la frigider cca 1 ora, apoi se mixeaza bine pana obtinem o crema consistenta.

Asamblare : Dupa ce am sectionat blatul in 4 felii, am asezat prima bucata pe platou si am insiropat bine, am intins un strat generos de crema de mascarpone, apoi am asezat cirese ( fara samburi), am pus deasupra a doua bucata de blat, am insiropat-o si am intins crema peste, am asezat si partea a treia, am insiropat si am intins crema peste care am pus ultima parte de blat insiropata si am intins restul de crema. Marginea tortului am imbracat-o cu crema de ciocolata, crema cu care am si ornat. Apoi am folosit cirese cu codite pentru decor si am presarat caramel si fulgi de ciocolata.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tort Mihai, 18 ani" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (22)

Rahela Velicu 1

08.06.2018, 23:03

La multi ani!

oanapl 1

08.06.2018, 23:53

La multi ani! Arata minunat!

Rocsi 1

09.06.2018, 22:10

Inca un tort delicios! Mereu faci cadouri dulci celor dragi, iar mie asta mi se pare minunat!

COMENTEAZA

CONCURS CULINAR - ARATA-NE CE GATESTI CU AJUTORUL CROCK POT SI NOI TE PREMIEM!
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Panacris

3594 puncte

Rocsi

3278 puncte

robert_b

3217 puncte

Gherca Daniela

3045 puncte

mihaelar63

2364 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Piperchi
  • 12

    MA

  • 13

    MI

  • 14

    J

  • 15

    V

  • 16

    S

  • 17

    D

  • 18

    L

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supă din piept de curcan cu tăiței de casă

ieri la 21:27

Cartofi în crustă de sare

ieri la 20:03

Tocăniță din carne de curcan, pui și porc

ieri la 19:36

Tocanita de legume cu maruntaie de vitel

de oanapl 7

ieri la 13:33

Supa crema de rosii

de oanapl 7

ieri la 12:49

RETETA RECOMANDATA
Tort "Padurea Neagra"