Desert tort cu crema de capsuni si ciocolata

de Rocsi in Torturi, 22 Feb 2018 | 1666 vizualizari

 

Reteta cu dragoste!
Combinatia de capsuni cu ciocolata mi se pare una din cele mai reusite si cele mai delicioase. Multa lume iubeste aceasta combinatie si cum am avut mana libera la pregatirea acestui tort, stiind ca persoana pentru care il fac nu este pretentioasa si iubeste mult dulciurile, am considerat ca este perfect si se pare ca nu m-am inselat.

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat:
    • 5 oua
    • 5 linguri zahar
    • 3 linguri ulei
    • 3 linguri iaurt
    • 8 linguri faina
    • 1 lingurita plina praf de copt
    • 2 lingurite vanilie
    • un praf de sare
    Pentru crema de capsuni:
    • 400 gr capsuni (am folosit congelate)
    • 3 linguri zahar
    • 2 linguri pline cu amidon
    • 250 gr mascarpone
    Pentru crema de ciocolata:
    • 300 gr ciocolata cu 50% cacao
    • 350 ml frisca lichida
    • 3 linguri lichior de portocale
    • 1 lingura coaja rasa de portocala
    Pentru decor:
    • rulouri cu crema de vanilie
    • decoratiuni inimioare
Portii: 10
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert tort cu crema de capsuni si ciocolata:

Blatul: Mixati galbenusurile cu zaharul, apoi puneti uleiul si iaurtul. Adaugati faina, praful de copt si vanilia. Albusurile le bateti spuma cu un praf de sare. Cand sunt bine batute, le incorporati in compozitia de mai sus, cu ajutorul unei palete. Ungeti cu unt si tapetati cu hartie de copt o tava cu diamentrul de 20 cm. Turnati compozitia de blat, o nivelati si o introduceti in cuptorul incins, la 180 de grade pentru 25-30 de minute. Faceti testul cu scobitoarea si daca este gata blatul, inchideti cuptorul, lasati usa intredeschisa pentru 10 minute, abia apoi scoateti blatul din cuptor. Cand este rece, il taiati in 3 foi. Eu am copt separat cele 3 foi de blat, pentru ca mi se pare mai simplu.


Crema de ciocolata: Intr-un bol de inox puneti ciocolata rupta bucatele impreuna cu frisca lichida. Asezati bolul pe baie de aburi, amestecati continuu pana ciocolata este complet topita. Cand este gata, puneti crema la frigider 3-4 ore.


Crema de capsuni: Capsunile decongelate le faceti piure in blender. Rasturanti piureul intr-o cratita, adaugati zaharul. Transferati totul pe foc, amestecati pana zaharul este complet dizolvat si crema incepe sa dea in clocot. Amestecati amidonul cu 3-4 linguri de apa rece, il puneti peste capsuni, amestecati repede si continuu pana se ingroasa ca o budinca. Cand este gata, trageti cratita de pe foc, o acoperiti cu folie si o lasati sa se raceasca. Cand este rece, adaugati mascarponele si le mixati pana sunt incorporate. Scoateti crema de ciocolata de la frigider, o mixati pana devine spumoasa. Luati o treime din crema de ciocolata intr-un vas, puneti lichiorul de ciocolata peste, coaja rasa de portocala si amestecati. Restul o pastrati la rece.


Asezati prima foaie de blat pe un platou, puneti un inel detasabil in jurul sau. Puneti jumatate din crema de capsuni, o nivelati, iar foaie de blat, crema de ciocolata cu portocala, iar foaie de blat si restul de crema de capsuni. Dati tortul la rece 3-4 ore. Cu jumate de ora inainte de ornati tortul, scoateti crema de ciocolata de la rece. Scoateti tortul dupa ce a stat la rece, indepartati inelul. Ungeti marginea cu un strat subtire de crema de ciocolata, asezati rulourile unul langa altul, apoi le legati cu o panglica decorativa. Restul de crema de ciocolata, o puneti intr-un pos, ornati deasupra, dupa plac, iar mijlocul il lasati gol, pentru a presara cateva decoratiuni inimioare. Dati tortul la rece inca 1-2 ore, apoi puteti servi.


Pofta buna!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tort cu crema de capsuni si ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (35)

Rocsi 1

24.02.2018, 19:21

Va multumesc mult!

elucubratiiculinare 1

24.02.2018, 21:02

ciocolata + capsuni = LOVE

Rocsi 1

25.02.2018, 11:30

Multumesc Elucu!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Catalina L

7583 puncte

Rocsi

4228 puncte

Satisfyyourcravings

4077 puncte

mirela0911

3262 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Gem de piersici

ieri la 15:53

Desert briose de vara cu capsuni si kiwi

de Ancutsa 5

ieri la 14:52

Desert tort Amandina de casa - reteta nr. 500

de Ancutsa 5

ieri la 14:48

RETETA RECOMANDATA
Tort cu sampanie