Tort bust

de MIUTA in Torturi, 18 Apr 2011 | 4611 vizualizari

 

Reteta cu nr.100.Imi cer scuze ca nu am o felie de tort sa-l vedeti cum arata dar l-am facut cadou nasului nostru de ziua lui.

 

INGREDIENTE

  • BLAT
  • 10 oua
  • 10 linguri zahar
  • 10 linguri faina
  • 1 praf de copt
  • 4 pl.zahar vanilat
  • o lingura cacao
  • CREMA DE VANILIE
  • 2 budinci vanilie
  • 800 ml lapte
  • 10 linguri zahar
  • 200 g unt
  • o esenta vanilie
  • CREMA CIOCOLATA
  • o budinca de ciocolata
  • 400 ml lapte
  • 6 linguri zahar
  • 100 g unt
  • SIROP
  • 150 ml apa
  • 100g zahar
  • o esenta de rom
  • 500ml frisca Hulala
  • colorant alimentar rosu
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort bust:

Am pregatit intai blaturile,unul de vanilie si unul cu cacao.Blatul de vanilie este un pandispan simplu iar cel de cacao la fel doar o lingura de cacao in plus.


La blatul de vanilie l-am facut din 5 oua. Am batut ouale separat albusul de galbenus.Albusul l-am mixat cu un praf de sare.Cand albusul este bine batut am pus zaharul si am mixat bine din nou pana s-a topit zaharul.Apoi am adaugat cele 5 galbenusuri,am mixat inca un minut.Am pus la sfarsit 1/2 praf de copt si faina 5 linguri.Am amestecat cu o lingura de lemn.Am pus blatul la copt intr-o tava dreptunghiulara.


La fel am procedat si cu blatul de cacao.L-am facut din 5 oua doar ca la sfarsit,cand am pus faina am pus si o lingura de cacao.Am copt blatul tot in tava dreptunghiulara.Am lasat blaturile la racit.


Am facut budinca de vanilie conform instructiunilor de pe ambalaj,dar am pus doar 400 ml lapte/plic de budinca nu 500 cat scrie pe pachet.Am vrut o budinca mai vartoasa.La fel am procedat si cu budinca de ciocolata dar aici am pus zahar mai mult.Budinca de vanilie am facut-o din doua plicuri iar de ciocolata dintr-un singur plic de budinca.


Intr-un vas am mixat untul 300 g.Cand s-a racit budinca am pus 200 g unt in budinca de vanilie si 100 g in budinca de ciocolata.Am impartit untul din ochi.Din crema de vanilie am oprit 5 linguri.Am taiat blaturile in forma de bust iar pe urma le-am taiat in doua foi fiecare.Am umplut pentru inceput blatul maro in care am pus toata crema de ciocolata.Am pus in tava o foaie de blat de vanilie,am insiropat si am pus crema de vanilie jumatate.Peste crema de vanilie se pune blatul umplut cu crema de ciocolata.Deasupra blatului maro se pune restul de crema de vanilie si peste crema de vanilie am pus cealalta jumatate de pandispan simplu de vanilie.


Am facut sanii din bucatile de pandispan care le-am decupat din blaturi.Am pus folie de celofan in doua cescute de cafea.Am pus blat si frisca(5 linguri) amestecata cu o lingura de crema de vanilie pe care am oprit-o.


Se pun sanii pe corp(blat) si se orneaza cu crema de vanilie ramasa(4 linguri).


Frisca se bate si se amesteca cu colorant alimentar.Am ales sa ornez cu frisca deoarece sotului meu nu ii place pasta de zahar.Este primul meu tort sub forma de bust si sper sa fiti ingaduitori cu mine.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort bust" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (21)

mihaelar63 1

14.05.2011, 03:41

Sunt indignata , e total indecent , decoltat si prea bun

gaby_gabytza 1

20.08.2011, 11:44

wow ce sexy

alinutzika 1

20.08.2011, 11:57

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mirela0911

7390 puncte

mihaelar63

6600 puncte

Constelatialeu

6540 puncte

Rocsi

5790 puncte

Rahela Velicu

5490 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert prajitura Snickers
  • 15

    MI

  • 16

    J

  • 17

    V

  • 18

    S

  • 19

    D

  • 20

    L

  • 21

    MA

RETETA RECOMANDATA
Tortulet cu blat de savarina