Tort Cameo

de esmerandra in Torturi, 19 Mai 2011 | 2807 vizualizari

 

A trecut Ziua Mamei dar vroiam oricum sa pun tortul facut pentru aceasta ocazie. Am lucrat 3 zile la acest tort dar sunt tare multumita de rezultat. L-am facut pentru soacra mea.

 

INGREDIENTE

  • Blat vanilie
  • 6 oua
  • 180 g zahar
  • 180 g faina
  • 1 plic zahar vanilat
  • Blat cacao
  • 6 oua
  • 180 g zahar
  • 180 g faina
  • 40 g cacao
  • Umplutura
  • capsuni
  • caise
  • gem de capsuni
  • gem de caise
  • frisca
  • Decorare:
  • crema de unt
  • royal icing
Portii: 10
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort Cameo:

Am inceput joi si am facut toate bucatile de asamblare din royal icing. Sambata am facut blaturile.


Blaturile se fac in felul urmator:


Se bat ouale cu zaharul (eu folosesc robot de bucatarie) pentru 20 minute apoi se adauga faina treptat si amestecand de jos in sus . Se pun in tavi separate de 20cm diametru unsa si tapetata cu faina si se coc la 170° pentru circa 30 minute. Depinde de cuptor, faceti oricum o proba cu scobitoare.


Se lasa la racit blaturile dupa care se taie fiecare in jumate.


Am pus un strat de blat alb apoi am uns cu gem de capsuni , am pus caise taiate felii si deasupra frisca. Se continua cu un strat de blat cu cacao, uns cu gem de caise, felii de capsuni si frisca. Din nou un strat de blat alb, gem de capsuni , cateva felii de caise si cateva de capsuni si frisca. Se termina cu blatul de cacao.


Duminica dimineata am asamblat tortul. L-am imbracat in crema de unt si am pus partile preparate cu royal icing, si flori tot din royal icing.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Cameo" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 32 %
249.99 lei
169.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (23)

Bunica 1

19.05.2011, 19:53

Foarte frumos si tortul si gestul tau !

lilik 1

20.05.2011, 13:15

SUPERB

Bya Ralu 1

28.06.2012, 20:30

adorabil..nu am cuvinte

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cum se face mamaliga
  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

  • 27

    J

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Tort cu frisca si ciocolata