Tort ceas

de Dulciuri cu Georgiana in Torturi, 28 Mai 2015 | 4343 vizualizari

 

Un tort foarte bun pe care l-am facut pentru noaptea de Revelion.

 

INGREDIENTE

Blat:

  • 3 linguri zahar
  • 3 oua
  • 1 linguri cacao
  • 3 linguri ulei
  • 3 linguri faina

Crema:

  • 500 ml frisca lichida
  • 300 g ciocolata cu lapte
  • 200g ciocolata alba
  • 50 g unt
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort ceas:

Pentru blat mixam albusurile cu un praf de sare, adaugam zaharul si mixam in continuare pana se topeste .Frecam bine galbenusurile cu uleiul, apoi le adaugam peste albusuri.Amestecam faina cu cacaoa si o adaugam treptat peste albusuri amestacand usor.Turnam compozitia intr-o tava in care am pus hartie de copt si introducem in cuptorul preincalzit.Facem testul cu scobitoarea pentru a verifica daca s-a copt.

Pentru crema de ciocolata punem intr-o cratita pe foc 200 g ciocolata rupta bucatele cu 200 ml frisca si 30 g unt. Lasam pana se topeste ciocolata apoi dam la rece.La fel procedam si cu ciocolata alba, 200 ml frisca si 20 g unt.Lasam cremele sa se raceasca cateva ore, apoi le mixam.

Asezam pe un platou blatul racit,crema de ciocolata cu lapte si apoi pe cea de ciocolata alba.Din cele 100g ciocolata cu lapte ramase facem cifre .

Am ornat tortul cu cifre de ciocolata si restul de frisca batuta.

 

TIPS-URI

1

Blatul poate fi insiropat.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort ceas" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Carrot cake reteta de tort de morcovi cu crema de branza

ieri la 14:02

Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă

ieri la 11:25

Cornulețe fragede - Rețeta rapidă și gustoasă

ieri la 10:21

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Tort cu afine