Tort ceas

de GeorgiG in Torturi, 28 Mai 2015 | 1411 vizualizari

 

Un tort foarte bun pe care l-am facut pentru noaptea de Revelion.

 

INGREDIENTE

Blat:

  • 3 linguri zahar
  • 3 oua
  • 1 linguri cacao
  • 3 linguri ulei
  • 3 linguri faina

Crema:

  • 500 ml frisca lichida
  • 300 g ciocolata cu lapte
  • 200g ciocolata alba
  • 50 g unt
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort ceas:

Pentru blat mixam albusurile cu un praf de sare, adaugam zaharul si mixam in continuare pana se topeste .Frecam bine galbenusurile cu uleiul, apoi le adaugam peste albusuri.Amestecam faina cu cacaoa si o adaugam treptat peste albusuri amestacand usor.Turnam compozitia intr-o tava in care am pus hartie de copt si introducem in cuptorul preincalzit.Facem testul cu scobitoarea pentru a verifica daca s-a copt.


Pentru crema de ciocolata punem intr-o cratita pe foc 200 g ciocolata rupta bucatele cu 200 ml frisca si 30 g unt. Lasam pana se topeste ciocolata apoi dam la rece.La fel procedam si cu ciocolata alba, 200 ml frisca si 20 g unt.Lasam cremele sa se raceasca cateva ore, apoi le mixam.


Asezam pe un platou blatul racit,crema de ciocolata cu lapte si apoi pe cea de ciocolata alba.Din cele 100g ciocolata cu lapte ramase facem cifre .


Am ornat tortul cu cifre de ciocolata si restul de frisca batuta.


 

TIPS-URI

1

Blatul poate fi insiropat.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort ceas" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania Breville Romania DirtDevil Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 20 %
149.99 lei
119.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (12)

merisor 1

28.05.2015, 14:51

Superb!

GeorgiG 1

28.05.2015, 17:18

Multumesc frumos!

Rocsi 1

28.05.2015, 19:34

Buuun!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Lau

Lau 9

13340 puncte

oanapl

9380 puncte

Rocsi

5980 puncte

vasimur

4160 puncte

mirela0911

4100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert guguluf cu mere
  • 12

    D

  • 13

    L

  • 14

    MA

  • 15

    MI

  • 16

    J

  • 17

    V

  • 18

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Tort,, Cafe-Cioco-Rom,,