Tort cu sticksuri de ciocolata

de Dea_Dea in Torturi, 27 Mar 2013 | 1513 vizualizari

 

Pentru ca azi am exact O SAPTAMANA de Bucataras, am adus un tort creeat dupa mintea mea , super delicios!!

 

INGREDIENTE

  • BLAT :
  • 5 oua
  • 1 praf de sare
  • 2 linguri apa
  • 2 linguri zahar
  • 2 linguri faina
  • 2 linguri de cacao
  • 5 linguri nuca macinata
  • 200 gr ciocolata amaruie
  • 3 linguri de ulei
  • 1 praf de copt
  • CREMA 1:(GANACHE DE CIOCOLATA ALBA)
  • 200 gr ciocolata menaj alba
  • 100 ml frisca lichida.
  • CREMA 2
  • 150-200 ml frisca batuta.
  • 200 gr sticksuri cu ciocolata
  • SIROP:
  • 200 ml apa ,
  • 2 linguri zahar,
  • esenta de rom
  • DECOR:
  • 150-200 ml frisca
  • bucati de ciocolata alba si neagra.
Portii: 16
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu sticksuri de ciocolata:

BLATUL


Faina, cacaoa, nuca macinata, ciocolata rasa si praful de copt, le amestecam pe toate intr-un castron. 5 albusuri cu apa si praful de sare le batem bine pana se fac spuma, adaugam zaharul si apoi galbenusurile frecate cu ulei. La final incorporam compozitia de faina, cacao, ciocolata praf de copt si nuca. Am pus in tava unsa cu unt si tapetata cu faina. Dam la cuptor la foc potrivit circa 45 minute. Eu am pus in tava cu diametrul de 26 cm. Dupa ce este copt se scoate la racit si se taie in doua.


CREMA 1:


Se pune frisca pe abur pana este fierbinte, se adauga ciocolata bucati si se omogenizeaza. Se pune la fiert 5 minute, apoi se lasa sa se raceasca si se da la frigider vreo 2-3 ore. Apoi se bate spuma cu mixerul.


CREMA 2: frisca batuta.


SIROP:


Se pune zaharul si apa pe foc pana se topeste zaharul, se adauga esenta de rom si se lasa la racit.


DECOR:


Se bate frisca si se orneaza cu bucati de ciocolata alba si neagra.


Blatul se taie in doua, se insiropeaza, se pune crema 1, stiksurile de ciocolata, crema 2, partea cealalta de blat. Se imbraca in frisca si se orneaza cu ciocolata alba si neagra.


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu sticksuri de ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 5 %
389.99 lei
369.99 lei

Panini Maker

- 8 %
249.99 lei
229.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (12)

Bunica 1

27.03.2013, 17:16

Stiksurile s-au inmuiat si au dat un gust deosebit

loredanaaa 1

28.03.2013, 01:00

frumos tort

Rocsi 1

28.03.2013, 10:50

Ioiii de mine cate torturi mai confectionezi

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

xana

10780 puncte

Constelatialeu

8670 puncte

mirela0911

8300 puncte

MotanLaOale

6070 puncte

RuxyRux

5270 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Tort cu ciocolata si nuci caramelizate