Kadir Kamine

de epurasha2bb in Torturi, 15 Apr 2010 | 3224 vizualizari

 

De ce kadir Kamine? fiindca e un joc de cuvinte.Reteta a pornit de la o alta reteta arabeasca Kodrit Kadir pe care am vazut-o aici la Sabina, la gaby-d si o mai fi , dar care mie mi-a iesit cam ciudat si ca s-o dreg am facut o crema in plus ,apoi am facut un joc de cuvinte si am adaugat kamine in sensul romanesc ''ca mine'' adica acel tort facut ca mine, adica in varianta mea.
Asa, acum ca am terminat de explicat sa purcedem la intocmirea minunatului desert Kadir Kamine.

 

INGREDIENTE

  • Pt.blat
  • 100 g zahar, 
  • ml lapte
  • 100 ml ulei
  • 1 praf de copt
  • 100 g faina
  • 3 linguri cacao
  • 2 linguri cafea de cea mai neagra.
  • Pt crema de zahar ars
  • 800 ml lapte,
  • 5 oua,
  • 200 g zahar,
  • Pt.crema de lapte cu ciocolata alba 
  • 500 ml lapte,
  • 1 punga de amidon alimentar,
  • 150 g unt,
  • 1 punga zahar pudra cu gust de vanilie Dr Otker,
  • 50 g zahar normal
  • o ciocolata alba Primola.
  • Pt.decor:
  • 1 ciocolata neagra Primola Silk,
  • fragute din dulceata,
  • zahar ars.
Portii: 8
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Kadir Kamine:


pt. blat am amestecat totul si am dat deoparte.



Crema de zahar ars se face amestecand ouale cu laptele si cu zaharul .Se caramelizeaza 5 linguri de zahar si cand s-au topit se adauga laptele cu ouale si zaharul .


Crema de lapte cu ciocolata alba se face astfel: Se amesteca amidonul cu 50 g zahar si 100 ml lapte si se da deoparate.Se pune restul de lapte pe foc cu cioolata alba bucatele si cand s-a topit ciocolata alba dam focul mic si adaugam amestecul de amidon pus deoparte.Apoi amestecam pana se ingroasa.Lasam sa se raceasca timp in care mixam untul moale la temperatura camerei cu zaharul pudra DrOtker si o adaugam cate putin increma cu amidon racita.Omogenizam perfect si lasam la congelator putin.




Asamblarea:


Se caramelizeaza 5 linguri de zahar, se toarna compozitia pt.crema de zahar ars se lasa putin sa se igroase apoi se toarna in mijloc compozitia pt.blat.Apoi se baga cratita la cuptorul incalzit si se lasa cam 45 de minute maxim.Se testeza cu scobitoarea.Apoi se scoate cratita si se lasa la racit.Facem si crema de lapte si o dam la rece.Rasturnam pe un platou desertul cu blatul in jos.Apoi il recem usor cu grija prin alunecare in forma de tort cu margini detasabile.Lasam la rece un timp.Apoi turnam peste crema alba de lapte cu ciocolata si lasam iar la rece.Decoram cu ciocolata topita la bain -marie si pusa intr-o punguta intepata la un capat si apoi presaram fragute din dulceata.In momentul servirii indepartam inelul detasabil si taiem triunghiuri delicioase si foarte insiropate.Asta e tot! Nu uitati sa impartiti cu cineva drag!



 
Daca ti-a placut reteta noastra "Kadir Kamine" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 60 %
499.99 lei
199.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (18)

Miha 1

15.04.2010, 19:37

Neee...ca azi am fost in una din zilele acelea. Cu lene.

epurasha2bb 1

16.04.2010, 14:32

adry88 1

08.05.2011, 16:24

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Lau

Lau 9

13340 puncte

oanapl

9380 puncte

Rocsi

5980 puncte

vasimur

4160 puncte

mirela0911

4100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Dorada regala prajita la tigaie
  • 14

    MA

  • 15

    MI

  • 16

    J

  • 17

    V

  • 18

    S

  • 19

    D

  • 20

    L

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Gogosi cu scortisoara

ieri la 20:31

Mini tarte cu crema de vanilie si fructe

ieri la 20:30

Linte cu carnati cabanos

de Ina 7

ieri la 20:25

RETETA RECOMANDATA
Tort cu cafea si ciocolata