Desert tort cu crema de ciocolata si crema de branza cu lapte condensat

de mirela0911 in Torturi, 8 Noi 2017 | 344 vizualizari

 

Mi-am facut un tort, nu e el cel mai reusit (ca asa se intampla, cand faci altcuiva iese mai frumos :D ), dar eu sunt multumita de el si sper sa reusesc sa fac si o poza sectiunii! 

 

INGREDIENTE

Blatul:

  • 4 oua
  • un praf de sare
  • 6 lg zahar
  • 2 lg apa
  • 2 lg ulei
  • 60 g nuca macinata
  • 90 g faina alba
  • 1/2 plic praf de copt

Crema de ciocolata:

  • 100 ml frisca lichida
  • 100 ml smantana pentru frisca
  • 100 g ciocolata amaruie
  • 1 lgt esenta rom
  • visine din dulceata de visine

Crema de branza:

  • 150 g branza de vaci
  • 100 ml smantana pentru frisca
  • 100 g lapte condensat
  • visine din dulceata de visine

Siropul:

  • 300 ml apa
  • 2-3 lg zahar
  • 1 lgt esenta de vanilie
Portii: 8
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert tort cu crema de ciocolata si crema de branza cu lapte condensat:

Blatul: Se separa ouale. Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare, apoi se adauga zaharul pe rand si se mixeaza bine pana se obtine o spuma ferma. Se adauga apa, se mai mixeaza putin, apoi lasam deoparte mixerul. Galbenusurile se amesteca cu uleiul,apoi se incorporeaza usor in spuma. Faina, nuca macinata si praful de copt se amesteca bine impreuna, apoi se toarna peste albusuri. Cu miscari usoare se incorporeaza bine in spuma. Se toarna intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se da la cuptorul preincalzit la 180 de grade C, pentru cca. 30-35 de minute. Se lasa la racit si se taie in trei.


Crema de ciocolata: Smantana pentru frisca, frisca lichida si cioolata rupta bucatele se pun pe foc mic si se lasa pana se topesc si se omogenizeaza bine. Se da la rece pentru cel putin o ora. Se adauga esenta de rom si se mixeaza apoi pana se obtine o crema pufoasa.


Crema de branza: Branza de vaci se mixeaza bine cu smantana pentru frisca, apoi se adauga laptele condensat. Se continua mixarea pana se obtine o crema fina, pufoasa. Se da la rece pana in momentul folosirii.


Siropul: Se prepara un sirop din apa, zahar si esenta de vanilie. Cu acesta se vor insiropa blaturile.


Asamblare tort: Pe un platou se asaza primul blat si se insiropeaza. Se unge blatul cu crema de ciocolata (aproximativ 3/4 din totalul cremei) si se pun din loc in loc visine din dulceata. Se asaza al doilea blat, se insiropeaza si se unge cu crema de branza. La fel se pun din loc in loc visine, iar deasupra se asaza ultimul blat care se insiropeaza.


Se unge deasupra cu un strat din crema de ciocolata, se orneaza cu cateva moatze si cateva fructe ce aveti la indemana sau dupa imaginatia fiecaruia.


Se da la rece pana in momentul servirii.


Pofta buna!

 

TIPS-URI

1

In crema de branza nu am adaugat zahar deloc pentru ca laptele condensat este foarte dulce si am considerat ca este suficient pentru gustul meu. Daca preferati mai dulce, puteti adauga si zahar.

2

Visinele din crema pot fi inlocuite cu alte fructe!

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tort cu crema de ciocolata si crema de branza cu lapte condensat" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Caserola vidare 2.366 L

- 35 %
199.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (24)

dantes 1

10.11.2017, 06:26

Delicios!

xana 1

10.11.2017, 16:56

Super!

noiinbucatarie 1

12.11.2017, 11:15

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Lau

Lau 9

13340 puncte

oanapl

9380 puncte

Rocsi

5980 puncte

vasimur

4160 puncte

mirela0911

4100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Dorada regala prajita la tigaie
  • 14

    MA

  • 15

    MI

  • 16

    J

  • 17

    V

  • 18

    S

  • 19

    D

  • 20

    L

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Tort de inghetata Tiramisu