Tort "ciocolatos"

de Adele in Dulciuri, 13 Aug 2015 | 986 vizualizari

 

A fost ziua piticului meu si nu puteam sa trecem peste, fara un tort, fie el si mic si modest ;;)

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 4 oua.
  • 100 gr zahar.
  • 1 esenta vanilie.
  • 60 gr faina.
  • 1 praf de copt.
  • Crema (dobos)
  • 2 oua.
  • 2-3 linguri zahar.
  • 100 gr unt.
  • 80 gr zahar.(pudra)
  • 100 gr ciocolata amara.
  • 2 linguri cacaoa.
  • 1 esenta de vanilie.
  • Decor :
  • frisca.
  • unt de arahide.
Portii: 1
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort "ciocolatos":

Blatul: Se mixeaza ouale (la temperatura caemerei) cu zaharul si putina sare,pana devin spumoase si isi schimba culoarea,se adauga faina si praful de copt ,impreuna cu esenta se amesteca cu o spatola de silicon de sus in jos pana se incorporeaza totul foarte bine ,se pune intr-o tava tapetata si se da la cuptor la 180° (pentru 15-20 de minute).Blatul se lasa la racit .


Crema se pregateste o oala cu apa se pune pe foc,intr-un vas termic se mixeaza ouale cu zaharul si esenta de vanilie pana compozitia spumoasa.se pune pe baie de aburi si se mixeaza pentru cateva minute,se adauga cacaoa si se lasa la racit .Intr-un alt vas se mixeaza untul cu zaharul pudra se adauga ciocolata amara topita(racita ) ,Se unesc cele doua compozitii pana se obtine o crema pufoasa,se da la rece.


Blatul racit se taie in doua parti ,o parte se aseaza pe platou se insiropeaza (dupa gust) se adauga primul strat de crema,se pune si cealalta parte de blat se insiropeaza si se inveleste cu restul de crema ramas,se da la rece cateva ore,dupa care se imbraca in frisca si se decoreaza dupa plac.


Pentru decor am pregatit o crema facuta din :caramel cu unt de arahide ,racit bine,amestecat cu 100 ml frisca batuta.

 

TIPS-URI

1

Pentru viitor voi inlocui untul din crema cu mascarpone.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort "ciocolatos"" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 15 %
389.99 lei
329.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (18)

mihaelar63 1

07.09.2015, 08:01

Eu unde am fost ? Sa-ti traiasca piticul cel frumos , sa creasca mare voinic si sanatos

Adele 1

07.09.2015, 09:06

Rocsi multumim

Adele 1

07.09.2015, 09:07

Miha chiar nu stiu unde ai fost Multumim frumos

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Friganele sandwich
  • 18

    MA

  • 19

    MI

  • 20

    J

  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

RETETA RECOMANDATA
Tort cu mac